Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
04.06.21 kl. 20:50

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Filmer     Skuespillere     Filmskapere     Andre filmer  
 Regissører   Regissører (2nd)   Produsenter   Filmfotografer   Prod. designere   Titteldesignere 
 Manusforfattere   Klippere   Stuntpersoner   Effektmakere   Lydmiksere 
Vic Armstrong
Født: 05.10.1946 Farnham Common, Bucks, England, UK
Aliaser: Victor M. Armstrong Victor Armstrong

Biografi
Vic Armstrong er best kjent for å ha vært stuntmannen til Harrison Ford på de tre Indiana Jones-filmene. Han er ikke bare en av de mest kjente stunt-mennene i Hollywood, men han har også regissert Dolph Lundgren-filmen Joshua Tree (1993), samt vært medregissør på Jean Claude Van Damme-filmen Double Impact (1991) sammen med Sheldon Lettich. Han har dessutten en episode av TV-serien The Young Indiana Jones Chronicles på samvittigheten.

Hans rolle som second unit director eller assisterende regissør byr derimot på en lengre liste. Ved filmen Red Sonja (1985), et mindre vellykket spin-off produkt av Conan, kan det nevnes at han var ansvarlig for actionscenene. Man kan spørre seg om hvorfor noen ønsker å lage seg en filmkarriere ved å kun regissere actionscener fremfor hele filmer. På den ene siden har han vært second unit director på filmer med gode historier som Paul Verhovens Total Recall (1990) og Starship Troopers (1997), Charlie's Angels (2000), War of the Worlds (2005) og Mission: Impossible III (2006). På den andre siden kan man forstå at det å fortelle en god historie ikke nødvendigvis er hans kall. I Joshua Tree er actionscenene velgjorte, sterkt inspirert av John Woos tidligere Hong Kong-filmer, men filmen har ingen virkelig god historie.

I James Bond-sammenheng har han glimret med sitt nærvær som second unit director på de tre filmene Tomorrow Never Dies (1997), The World Is Not Enough (1999) og Die Another Day (2002). Selv om hans jobb bak kamera først startet i 1997 har han lenge vært en viktig brikke for det visuelle i James Bond-filmene. Allerede med You Only Live Twice (1967) kan man se at Armstrong dukker opp som en Ninja. Med filmen On Her Majesty's Secret Service (1969) er han stunt-man på ski i stedet for George Lazenby. I Live and Let Die (1973) gjør han de farlige stuntene for Roger Moore, mens han med filmene Tomorrow Never Dies, The World Is Not Enough og Die Another Day har fått oppgradert sin rolle til stunt koordinator i tillegg til at han er second unit director (Regissør 2nd unit). Også hans tre barn jobber med stunt og hvor to av dem også har jobbet på Bond-filmer. Ifølge The Guinness Book of World Records er Vic Armstrong den mest profilerte stunt-mannen i filmbransjen.Kristian Krogstad

FILMOGRAFI
You Only Live Twice (1967)
Rolle: Stuntperson
Chitty Chitty Bang Bang (1968)
Rolle: Stuntperson
On Her Majesty's Secret Service (1969)
Ski double for Bond (uncredited)
Live And Let Die (1973)
Stunt double for Roger Moore (uncredited)
Never Say Never Again (1983)
Rolle: Stuntperson
Tomorrow Never Dies (1997)
Rolle: Regissør (2nd unit)
Tomorrow Never Dies (1997)
Stuntkoordinator
The World Is Not Enough (1999)
Stuntkoordinator
The World Is Not Enough (1999)
Rolle: Regissør (2nd unit)
Die Another Day (2002)
Stuntkoordinator
Die Another Day (2002)
Rolle: Regissør (2nd unit)
Mission: Impossible III (2006)
Stuntkoordinator  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Jemimah: He's awful! Jeremy: He's terrible! Caracticus Potts: Not only that, he isn't even nice! "
Chitty Chitty Bang Bang (1968)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2021. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2021 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…