Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
04.06.21 kl. 20:50

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Filmer     Skuespillere     Filmskapere     Andre filmer  
 Offisielle   Uoffisielle   Dokumentarer   Ian Fleming   Chitty Chitty Bang Bang 
Kim Basinger
Født: 08.12.1953 Athens, Georgia, USA

Biografi
Kim Basinger vokste opp som et av tre søsken. Som barn og tenåring var hun noe sjenert. Ballett var en tidlig hobby. Siden deltok hun i flere skjønnhetskonkurranser. Som 16-åring vant hun Athens Junior Miss. Så vant hun Junior Miss Georgia og reiste til New York for å konkurrere i den nasjonale Junior Miss-tevlingen. Hun fikk straks en kontrakt med Ford Modeling Agency. Som 20-åring var hun en godt betalt toppmodell, og gjennom de tidlige 70-årene var hun forsidepike i dusinvis av magasiner og modell i hundrevis av annonser. Interessen var også tilstede for sang og skuespill. I 1976 flyttet hun fra New York til Los Angeles. En av hennes første roller var i TV-serien Charlie’s Angeles samme år. Hennes første store rolle var som Bond-piken Domino i Never Say Never Again (1983), men det var først rollen i Batman (1989) som virkelig ga henne et gjennombrudd. Senere karrierehøydepunkter var L.A. Confidential (1997). Sin innsats i denne filmen vant hun en Oscar for, og hun ble dermed den første Bond-piken som vant en Oscar.

JB

FILMOGRAFI
Never Say Never Again (1983)
Domino Petachi
Bond-pike

BILDEGALLERI
Domino Petachi (Kim Basinger) og James Bond (Sean Connery) poserer.
Klikk på bildene for å forstørre  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Alec Trevelyan: What's the matter, James? No glib remark? No pithy comeback? "
GoldenEye (1995)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2021. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2021 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…