Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
04.06.21 kl. 20:50

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Originalromaner     Norske utgivelser     Forfattere     Øvrige bøker     Anmeldelser  
 Ian Fleming   Kingsley Amis   John Gardner   Raymond Benson   Charlie Higson 
Måneraketten (1962)

Handling:
Millionæren Sir Hugo Drax er en nasjonal helt. Han har tilbudt seg å bygge en inter-kontinental atomraketter for å beskytte London.

Samtidig reageres det på at han fjusker i kortspill. Bond blir bedt om å avsløre fjusket som skjer på Blades herreklubb.

Et mord på rakettbasen vekker MI6s mistanke. En av forskerene tok livet av sikkerhetssjefen, og tok så sitt eget liv, pga en pike som jobber der, Gala Brand. Bond blir utnevt til ny sikkerhetssjef for å finne ut hva som ikke stemmer.

Det viser seg at alle som jobber der er tyske forskere, inkludert Krebs, en blankskallet skummel mann med mustasje.

Bond finner ut at Gala jobber for Scotland Yard, og mens de er ute for å sjekke sikkerheten til basen langs strandkanten (basen ligger ved Dover), blir de forsøkt myrdet. Hele fjellveggen raser over dem, men de overlever.

Gala oppdager så at målpunktene hun har regnet ut for raketten ikke blir fulgt.

I mellomtiden følger Bond etter Drax og hans assistent Willy Krabs pr. bil. De tvinger Bond til å krasje for så å ta han til fange. Når Bond og Gala er sammen igjen, begge fanget, forteller Drax at han egentlig er tysker. Han tok identiteten til en engelskmann under andre verdenskrig, og at å bombe London er hans hevn. Han har så planlagt å rømme i en russisk u-båt før bomben detoneres.

Bond og Gala klarer å rømme etter at Drax og Krabs er dratt for å sende avgårde raketten. De får omprogramert raketten til å treffe Drax sin u-båt istedenfor London. Men Bond må desverre innse at ikke alt går som planlagt, Gala er nemlig forlovet.

Fakta:
Dette er den norske Bond-boken som er vanskeligst finne i brukbar stand. Boken var utstyrt med lerretsrygg, trykket på det simpleste papir som tenkes kan, og limkvaliteten på den tida var heller ikke allverden. Omslaget er heller ikke så veldig imponerende å se på, men inneholder nå en nesten usynlig ingress der det står “Et James Bond-mysterium”. Prisen var forøvrig kr. 3,75, hvilket var rundt en krone mer enn hva den var for andre pocketbøker på den tiden. Den amerikanske utgaven het for øvrig Too hot to handle da den ble utgitt der i 1956. Er merket S-bok "Spenning til siste side", som en del av serien Suksess-bøkene. Boken er merket S-Zuper 3,75 på forsiden. Stabenfeldt forlag holdt til i Stavanger. Det finnes også en svært sjelden utgave av boken med smussomslag. Der ser man et bilde av Sean Connery med pistol i ene hånden og et vinglass i den andre. Se skann av dette i bildegalleriet! Dette eks. er fra JBs private samling. Fakta skrevet av Willy B og JB.

Smusscover: Nei
Omslag: Softcover
Sider: 168
Oversetter: Othar Bertelsen
Land: Norge
Utgiver: Stabenfeldt Forlag

JB

BILDEGALLERI
Klikk på bildene for å forstørre

FORFATTER
Ian Fleming

ANDRE UTGIVELSER
Måneraketten (1967)
Måneraketten (1970)
Moonraker (1955)
Måneraketten (1984)
Måneraketten (2003)  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"James Bond: The Chinese have a saying. Before setting off on revenge, you first dig two graves! Melina: I don't expect you to understand, you're English, but I'm half Greek and Greek women like Elektra always avenge their loved ones! "
For Your Eyes Only (1981)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2021. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2021 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…