Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
04.06.21 kl. 20:50

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Originalromaner     Norske utgivelser     Forfattere     Øvrige bøker     Anmeldelser  
 Ian Fleming   Kingsley Amis   John Gardner   Raymond Benson   Charlie Higson 
Måneraketten (1967)

Handling:
Millionæren Sir Hugo Drax er en nasjonal helt. Han har tilbudt seg å bygge en inter-kontinental atomraketter for å beskytte London.

Samtidig reageres det på at han fjusker i kortspill. Bond blir bedt om å avsløre fjusket som skjer på Blades herreklubb.

Et mord på rakettbasen vekker MI6s mistanke. En av forskerene tok livet av sikkerhetssjefen, og tok så sitt eget liv, pga en pike som jobber der, Gala Brand. Bond blir utnevt til ny sikkerhetssjef for å finne ut hva som ikke stemmer.

Det viser seg at alle som jobber der er tyske forskere, inkludert Krebs, en blankskallet skummel mann med mustasje.

Bond finner ut at Gala jobber for Scotland Yard, og mens de er ute for å sjekke sikkerheten til basen langs strandkanten (basen ligger ved Dover), blir de forsøkt myrdet. Hele fjellveggen raser over dem, men de overlever.

Gala oppdager så at målpunktene hun har regnet ut for raketten ikke blir fulgt.

I mellomtiden følger Bond etter Drax og hans assistent Willy Krabs pr. bil. De tvinger Bond til å krasje for så å ta han til fange. Når Bond og Gala er sammen igjen, begge fanget, forteller Drax at han egentlig er tysker. Han tok identiteten til en engelskmann under andre verdenskrig, og at å bombe London er hans hevn. Han har så planlagt å rømme i en russisk u-båt før bomben detoneres.

Bond og Gala klarer å rømme etter at Drax og Krabs er dratt for å sende avgårde raketten. De får omprogramert raketten til å treffe Drax sin u-båt istedenfor London. Men Bond må desverre innse at ikke alt går som planlagt, Gala er nemlig forlovet.

Fakta:
Dreyers Bond-serie er ikke bare den største, men også den beste serien om James Bond i Norge. Bak på en bøkene kalles den James Bond-serien, men bortett fra det, så har den ikke noe navn. Ingen av bøkene er nummererte. Det er i alt 12 bøker i serien. Her er bøkene plassert i den rekkefølgen de er oppgitt bak på James Bond på Drageøya. (Og den rekkefølgen skulle stemme sånn nogenlunde i hvert fall.) • James Bond og Dr. No (ukjent årstall, antagelig 1966) • Med hilsen fra Moskva (ukjent årstall, antagelig 1966) • Casino Royale (ukjent årstall, antagelig 1966) • Å leve og la dø (ukjent årstall, antagelig 1966) • Diamanter varer evig (ukjent årstall, antagelig 1966) • James Bond og Operasjon Tordensky (ukjent årstall, antagelig 1966) • Goldfinger (1966) • James Bond i Japan (1967) • Måneraketten (1967) • I hemmelig oppdrag (1966) • James Bond og mannen med gullpistolen (1967) • James Bond på Drageøya (1968) De fleste omslagene, muligens alle, var laget av den danske designeren Hans Jørgen Toming. På slutten av sekstitallet, eller eventuelt i 1970, ble restopplaget kjøpt opp av Nasjonalforlaget, utstyrt med nye forsatsblader og nye stive gullfargete permer, og utgitt som serie. Disse ble såvidt jeg vet solgt bare på postordre (via annonser). Dette forsøket var ikke særlig lekkert, og bøkene kan ikke sies være vakre. I hemmelig oppdrag er den eneste av bøkene i Dreyer-serien som ikke har tittelen på ryggen, slik at man ikke ser hvilken bok det er når den står i hyllen. Her ser man bare navnene James Bond og Ian Fleming. Fakta skrevet av Willy B.

Smusscover: Nei
Omslag: Softcover
Oversetter: Othar Bertelsen
Land: Norge
Utgiver: Dreyer Forlag

JB

FORFATTER
Ian Fleming

ANDRE UTGIVELSER
Måneraketten (1962)
Måneraketten (1970)
Moonraker (1955)
Måneraketten (1984)
Måneraketten (2003)  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Paris Carver: I used to look in the papers every day for your obituary. James Bond: Sorry to disappoint. "
Tomorrow Never Dies (1997)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2021. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2021 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…