Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
04.06.21 kl. 20:50

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Unik filmserie med unike øyeblikk

Barbara Broccoli (53) og hennes bror Michael G. Wilson (71) er de som holder Bond-serien i gang. Foto: MGM. Montasje: Per Mork.


– Vi liker å ha et par av disse øyeblikkene hvor det blir sagt at dette kan bare skje i en Bond-film, forteller produsent Barbara Broccoli i et intervju med Variety.

– Komododrage-scenen i Skyfall var et slikt øyeblikk. Det er alltid en utfordring, særlig når du starter med en ny regissør eller manusforfatter og har en brainstorming. Når de sier, «Hva med dette?» og vi sier: «Vi gjorde det i Live And Let Die». Det er en hel katalog over ting vi må unngå siden det har vært gjort før, sier Broccoli videre.

Det amerikanske bransjebladet hedrer Barbara Broccoli (53) og hennes bror Michael G. Wilson (71) i en større hyllestartikkel.

Det skjer i forbindelse med at de to den 19. januar 2014 mottar prisen David O. Selznick Award for lifetime achievement fra Producers Guild of America.

I artikkelen fremstilles søskenparet som de som holder flammen i live, som portvokterne for den lengstlevende filmserie i filmhistorien.

De overtok ansvaret etter sin hhv. far og stefar Albert R. «Cubby» Broccoli siden 1995, da de sørget for comebacket til serien med GoldenEye med Pierce Brosnan i hovedrollen.

Varietyjournalisten mener at de to sømløst overtok farens rolle, og ansvaret for serien som han og partner Harry Saltzman startet med Dr. No i 1962. Justert for inflasjon skal de 23. offisielle filmene i serien ha tjent inn ca, fem miliarder dollar i billettsalg. Den 24. filmen starter innspillingen høsten 2014 og får premiere høsten 2015.

Den største utfordringen med serien er å både tilfredestille «tradisjonalister» og samtidig holde serien moderne. Nå mener Broccoli at filmserien er mer i tråd med bøkene, siden Daniel Craig klarer å fremstille karakterens kompleksitet.

Broccoli og Wilson har full kontroll over alle aspekt av filmserien, fra A til Å. Bond-ekspert Steven Jay Rubin – forfatter av The Complete James Bond Movie Encyclopedia – sier til Variety at det er bemerkelsesverdig at en enkeltstående familie har holdt en filmserie i gang så lenge. Han minner om at 007-serien har hatt sterke utfordrere i andre filmserie, f.eks. Jason Bourne og Mission: Impossible-filmene, og tidligere også Lethal Weapon, Indiana Jones og Die Hard-serien, for å nevne noen.

Michael G. Wilson begynte å jobbe for Eon Productions, som produksjonsselskapet heter underlagt morselskapet Danjaq, i 1972 og den gang unge Barbara Broccoli fikk sin første svenneprøve på PR-avdelingen for The Spy Who Loved Me i 1977. Wilson ble medprodusent fra 1984 og var også med på mange filmmanus, og Barbara fikk stadig flere oppgaver. Da Cubby døde i 1996 var alt ansvaret på deres skulder.

De vet de har mye å leve opp til og at deres største konkurrent er filmene som har vært, og de erkjenner at alle har sine meninger om filmserien.

– Med Dr. No skapte Cubby, Saltzman og Terence Young en helt ny type filmer, og det var ekstraordinært. Så det er alltid en utfordring for oss å forsøke å holde oss til Bond-tradisjonen, men samtidig oppdatere den og gjøre at den føles moderne, sier Barbara, som sjeldent gir intervjuer.

Barbara Broccoli mener hennes far og Saltzman forsto at filmene måtte appellere til et internasjonalt marked lenge før resten av filmbransjen tenkte i de baner. De laget ikke bare filmene for et britisk publikum.

– Kommer det en 25. film også?

– Å gud, sier Broccoli og ler.

– Vi håper det blir en Bond 25. Når du ser at Bond har blitt en del av populærkulturen, er det veldig givende, fordi det er noe vår far skapte. Han trodde alltid at det ville vare etter ham, og jeg tror det vil vare etter oss også.

Les hele Variety-artikkelen her.

Relaterte saker
Utradisjonell kåring av Bond-øyeblikk (08.04.2015)
Bond-produsentene ga «Cubby» æren (20.01.2014)
Prestisjetung pris til EON-produsentene (30.10.2013)
Next Bond-movie? Not untill 2011 (26.05.2009)
Bondprodusentene utnevnt til OBE (20.02.2008)


JB / 17.01.2014


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Luther Stickell: You really think we can do this. Ethan Hunt: We're going to do it. "
Mission: Impossible (1996)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2022. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2022 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…