Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
04.06.21 kl. 20:50

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
007 raske: Lars Johnsrud

Lars Johnsrud. Foto: Vebjørn Storeide.


Navn: Lars Johnsrud

Født: 11.07.1972

Stilling: Pedagogisk leder, Rønningjordet barnehage

001. Hva er det som er så digg med James Bond?

– Bond representerer for meg et univers fylt med spenning, sofistikert eleganse, vakre damer, raske biler, eksotiske steder og halsbrekkende stunts. Et univers det er lett å bli revet med av og drømme seg bort i.

002. Hva er best: Filmene, bøkene, tegneseriene eller spillene?

– Jeg ser nok mest filmene i det daglige. Men jeg går ofte tilbake til bøkene, da jeg synes det er viktig å kjenne materialet og opprinnelsen til fenomenet. Jeg har lest alle Fleming flere ganger, og mange av bøkene til Gardner. Det ligger mye god undeholdning i den litterære Bond. Benson var også et godt tilskudd til de andre forfatterne. Faulks og Boyd har jeg ennå ikke lest, men de står i hylla. Tegneseriene leste jeg på 80 tallet og selvfølgelig de nye utgivelsene til JB Forlag. Spillene har jeg ikke noe forhold til.

003. Hvem er din favorittskuespiller i rollen som James Bond?

– Timothy Dalton uten tvil. Han var riktignok den første jeg så, men han imponerer selv den dag i dag. Han var som meg selv også opptatt av Bond i bøkene. Det var der han fant sin inspirasjon. Han brakte inn en realisme i sin tolkning som jeg tenker ble borte helt frem til de nye filmene med Craig. Han ser også utvilsomt troverdig ut som en sofistikert britisk etteretningsagent. Med sine skuespillerkvaliteter mener jeg han også var en av de beste i serien.

004. Hvem er den dårligste James Bond av dem alle?

– Det er et spørsmål det er umulig for meg å svare på. Jeg synes alle er gode på sin måte. Craig er en god skuespiller, er god på action, men ser mist ut som Bond. Samtidig vil jeg forsvare Lazenby som ofte trekkes frem som den dårligste. Både han og filmen er undervurdert. Ofte har ikke folk sett den en gang. Han gjorde en enestående jobb i en av de beste i serien.

005. Hvem er din favoritt «Bond Babe» gjennom tidene?

– Domino - Claudine Auger. Dyrisk sexy på en utrolig feminin, men samtidig utfordrende og farlig måte.

006. Hvor ofte ser du på James Bond-filmene?

– Minst en gang i uken. Jeg har hatt de på VHS, Laserdisc, DVD og nå Blu-ray. Jeg ser de nå på Blu-ray og den fantastiske kvaliteten gjør at jeg hele tiden oppdager nye ting ved filmene. Jeg går aldri lei.

007. Hvilken film er best?

On Her Majesty's Secret Service og The Living Daylights. Filmen til Lazenby har alt i en god blanding, spenning, humor og romantikk. Det er den filmen i serien som spenner på hele følelsesregisteret. Lazenby gjorde en fantastisk innsats, mye takket være hans naturlige sjarm. Diana Rigg er etter min mening den vakreste og intelligente av damene. Timothy Dalton gjorde etter min mening den beste debut av dem alle. Denne filmen oppsummerer alt hva en Bond-film skal inneholde.

Lars Johnsrud er tømrer, tryllekunstner og utdanner seg til barnehagelærer. Sjekk ut hans nettsider Bondfan.no og Larsjohnsrud.no. Lars vil også heretter være tilknyttet JAMESBOND.no som fast skribent.

Relaterte saker
Bondfan: Eirik Engelien (15.10.2015)
007 raske: Per Haddal (10.05.2015)
007 raske: Øystein Sørensen (13.11.2009)
007 raske: Sigurd Moe Hetland (20.05.2007)
007 raske: Bjørn Hoenvoll (16.05.2006)


JB / 29.12.2013


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Major Dalby: The Americans have put a tail on Palmer. Colonel Ross: Have they? How very tiresome. "
The Ipcress File (1965)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2021. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2021 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…