Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
04.06.21 kl. 20:50

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Jeffery Deaver skal skrive neste Bond-bok

Jeffery Deaver. (Offisielt promobilde)


Ian Fleming Publications Ltd har valgt forfatteren Jeffery Deaver til å skrive den neste offisielle James Bond-boken.

Romanen, for tiden med arbeidstittelen Project X, vil bli publisert om ett år fra i dag – 28.05.2011.

Jeffery Deaver har skrevet 26 romaner og har solgt over 20 millioner bøker på verdensbasis. Bøkene hans, som har toppet salgslister både i Europa og Amerika, har ført til at forfatteren har blitt beskrevet som den mest kreative, talentfulle og spennende thrillerforfatteren i verden (Daily Telegraph).

I 2004 vant Deaver Ian Flemings Steel Dagger-pris for boken Garden of Beasts. Allerede da benyttet han takketalen til å snakke om sin livslange beundring av forfatteren som introduserte verden for den litterære James Bond i 1952. Siden den tid er over 100 millioner Bond-bøker blitt solgt på verdensbasis.

Corinne Turner, Managing Director hos Ian Fleming Publications Ltd, satt i publikum under denne takketalen, og forklarer hvordan hun lot seg overraske av forfatterens oppriktig lidenskapelige forhold til Ian Fleming. Det var her hun først temkte tanken at James Bond kunne få oppleve et spennende eventyr i Jeffery Deavers hender.

Til forskjell fra Sebastian Faulks Bond-roman Devil May Care fra 2008, som hadde en handling lagt til 1960-tallet, vil Deavers bok legge handlingen til nåtiden.

– Jeg kan ikke beskrive begeistringen jeg følte da jeg først ble kontaktet av Ian Flemings arvinger med spørsmålet om jeg ville være interessert i å skrive den neste boken i James Bond-serien. Jeg begynte å lese bøkene da jeg var ni eller ti år, totalt ignorant om den kalde krigen-tematikken som de tok for seg, men helt fortryllet over eventyrene og alt det modige Bond foretok seg. Jeg fortsatte å lese dem, og om igjen, noe som var heldig for meg fordi jeg som tenåring og voksen siden fant nyanser som jeg ikke oppdaget som barn, sier Deaver.

Han fortsetter:

– Bond-bøkene var en viktig del av livet mitt – både litterært og personlig. De appelerte til meg som vidunderlige historier men de var også slående eksempler på hvordan en thriller er en forfatters skaperverk. Jeg lærte mange teknikker fra Mr. Flemings arbeid: at ting skal være tett og kompakt, detaljoppmerksomhet, heroiske men skadede figurer, rask action, konkrete bilder og rett-på-sak skrivemåte.

Project X blir i England lansert av forlaget Hodder & Stoughton og Simon & Schuster i USA. I Norge var det Schibsted Forlag som ga ut forrige Bond-bok, Devil May Care og de vil ganske sikkert få førsteretten også på en eventuell norsk utgivelse.

Jeffery Deaver sier han fortsatt kan huske øyeblikket da han fikk vite at Ian Fleming hadde falt bort. Deaver var da i tenårene. – Det var som om jeg hadde mistet en god venn eller onkel. Jeg ble også skiplet av at TV-nyhetsoppleseren sa at også Bond ville dø i siste bok, The Man with the Golden Gun. Jeg hadde vondt helt til boken ble lansert. Jeg leste den i en fei og fant ut sannheten – i det minste ville jeg bare sørge over tapet av en av mine helter, ikke to.

– Jeg har vunnet eller blitt nominert for en lang rekke priser for mine thrillere, men den jeg er mest stolt av en «Ian Fleming Steel Dagger», gitt i samarbeid med Crime Writers' Association, for boken Garden of Beasts. Prisen er i form av en kommandokniv som Fleming skal ha brukt mens han jobbet for Naval Intelligence Division under andre verdenskrig. Prisen har hedersplassen hjemme hos meg.

– Jeg vil ikke si mye om den nye boken ennå, annet enn at den foregår i vår tid og at historien finner sted i løpet av kort tid og at Bond er i tre eller fire eksotiske steder rundt om i verden.

– Boken vil ivareta personligheten til James Bond, slik Ian Fleming skapte ham og den unike tonen som forfatteren hadde i bøkene sine, samtidig som jeg bygger inn mine egne varemerker: detaljert research, actionpreg og overraskelser.

Relaterte saker
Klar tale fra Trigger Mortis-forfatteren (07.09.2015)
Solo i Londons gater (08.10.2013)
Boyds drømme-Bond? Daniel Day-Lewis! (02.10.2013)
Carte Blanche er ute (30.05.2011)
Project X har fått navn (24.01.2011)
JAMESBOND.no i 2011 (05.01.2011)
Devil May Care-forfatter ønsker filmatisering (20.07.2009)
Litterære 007: Unge Bond-forfatteren røper sine favoritter (14.07.2009)
Helt åpent for den litterære James Bond (23.06.2009)
Broccoli og Faulks snakker film (25.08.2008)
I djevelens tjeneste er her (28.05.2008)
Klart for I djevelens tjeneste (15.05.2008)
Sebastian Faulks snakker om Devil May Care (25.02.2008)
Her er omslaget på Devil May Care (04.12.2007)
Den nye Bond-boken i norsk utgave (03.10.2007)
Sebastian Faulks skriver Bond-roman (12.07.2007)


JB / 28.05.2010 Sist oppdatert: 06.06.10 kl. 20:29


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
28.05.10 - 11.30 skrev T-racer:  Blir spennende
Ja dette blir spennende, gleder meg virkelig til den kommer! Men må si at ikke jeg falt helt for Devil May Cry, selv om det var en godt skrevet bok og i trå med de andre bøkenes stil og slikt. For all del en god bok, men bare ikke helt meg. Men nå har jeg store forhåpninger:D Men det jeg har mest forhåpninger til er at «Bond 23» skal bli bedre enn «Casino Royale» og «Quantum of Solace». Jeg synes de gjorde en stor feil med å bytte skuespiller til Daniel Craig, men det kan jeg leve med litte grann, men det at Q og Money penny og en større deltagelse av M ble borte, er tragisk mener jeg :(


28.05.10 - 1.46 skrev MisterQ: 
Dette skal bli interessant. Jeg har lest de fleste av bøkene hans. Samtlige Lincoln Rhyme-noveller og de fleste av de mer moderne enkeltstående titlene. Han er flink til å komme med uventede tvister. Skjønt figurene hans er skjelden av den macho hollywood heltetypen. Faktisk så pleier han å stresse fram hva som er realitet og ikke film-myte. Veldig anti av hva James Bond er


28.05.10 - 1.47 skrev James Bond:  Imponert
Jøss, nå ble jeg imponert. :0 Bra, MisterQ!


28.05.10 - 1.39 skrev James Bond:  Flott nyhet
Dette var virkelig en god nyhet. Vi trenger flere gode Bond-bøker. «Devil May Care» var meget god. Spennende også med en "moderne" litterær Bond.


Side 1 av 1   1

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Xenia Onatopp: Thank you, Mister... James Bond: Bond, James Bond. "
GoldenEye (1995)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2021. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2021 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…