Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
04.06.21 kl. 20:50

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
I djevelens tjeneste er her

Slik er det norske omslaget på Devil May Care – på norsk I djevelens tjeneste. PS: TRYKK PÅ BILDET FOR STOR VERSJON!


Endelig er dagen her. Den nye James Bond-romanen er lansert. Og vi minnes Ian Fleming, som ble født for nøyaktig 100 år siden i dag.

Devil May Care – på norsk I djevelens tjeneste – er en nyskrevet James Bond-roman, som ble verdenslansert i dag 28. mai, også i norskspråklig utgave fra Schibsted Forlag. James Bond startet som kjent som en litterær figur, skapt av Ian Fleming i 1952.

Boken er ført i pennen av den britiske suksessforfatteren Sebastian Faulks, på oppdrag fra Ian Fleming Publications (IFP). Den er laget i Ian Flemings «ånd» og i forbindelse med 100-års-jubileet for Bondskaperens fødsel, som altså er i dag.

I England ble boklanseringen gjort med stil i dag. Boken lanseres i 30 land i dag, inkludert i Norge. Britene er forventningsfulle til den nye romanen. Der er det snakk om et førsteopplag på hele 250.000 bøker i USA, og 100.000 i England. Avisen The Observer kaller romanen for «the biggest litterary thrill of 2008», mens The Daily Express tror boken har en «garantert vinnerformel».

NORSK LANSERING

Her til lands er det en litt roligere tilnærming til det hele, naturlig nok. Men den norske forleggeren har tro på bokens potensial. Markedskonsulent Bente Skuggedal i Schibsted Forlag forteller til JAMESBOND.no at norske bokhandlere har «hatt en bra førsteuttak av førsteopplaget». I dag skrev VG to sider om boken, og det ventes mer presseomtale de neste dagene, og ikke minst anmeldelser. Norges største litterære Bondekspert, willy b., anmelder boken eksklusivt for JAMESBOND.no – en anmeldelse vi også velvillig gir Dagbladet tilgang til! (Anmeldelsen kommer om kort tid her på nettsiden)

– Norske lesere generelt har ikke samme forhold til bøkene som engelskmenn har. Mange kjenner ikke en gang til at det finnes bøker. Men jeg håper folk liker I djevelens tjeneste. Jeg synes han skriver veldig bra, sier Skuggedal.

– Jeg har ikke kjennskap til Ian Flemings bøker, og har vurdert den nye romanen som en som har sett filmene. Jeg liker Sebastian Faulks og hans skrivemåte. Slik jeg ser det fungerer boken uansett om man liker Bond eller ikke. Det er en spenningshistorie med alle de riktige elementene, sier markedskonsulenten

Slik blir Bond-konkurransen presentert i Tanum Krimklubben.
hos Schibsted Forlag.

Etter at pressen har omtalt begivenheten, vil Schibsted Forlag sammen med utvalgte bokhandlere også markedsføre boken med ulike annonsekampanjer. Veiledende pris er 298,– og boken kan fra og med i kveld også bestilles på JAMESBOND.no. Vi skal også ha en konkurranse i CLUB JB FORUM.

Norges største krimklubb, Tanum Krimklubben, er en del av Tanum Bokklubber (tidligere Cappelens Bokklubb). I juni måneds medlemsblad vil I djevelens tjeneste være månedens ekstrabok, opplyser redaktør Cathrine Gram overfor JAMESBOND.no. Det blir en dobbeltside med redaksjonell omtale av boken, med noe stoff hentet fra JAMESBOND.no, og en konkurranse hvor DVD-kofferten (levert av JAMESBOND.no) er premie. Her kan medlemmene anmelde boken, og beste anmeldelse får DVD-boksen!

– Hvor stor er interessen for den litterære Bond?

– Vi tror at medlemmene er interessert i ham og er veldig spente på å måle den interessen, sier Gram.

ENGELSK LANSERING

Forfatter Sebastian Faulks kom med boken i en Samsonite-koffert ned Themsen, sammen med Bondpike-modellen Tuuli Shipster, ombord skipet HMS Exeter. (Shipster er modellen som pryder bokens omslag). Med seg hadde de de første 007 kopiene av boken, som ble overbragt bokhandleren Waterstones i Piccadily i sentrum av London.

I et intervju med Associated Press sier forfatteren at det blir med denne ene boken fra hans side. Holder han ord, blir Faulks en forfatter som kun skrev en Bondbok, akkurat som forgjengerne Kingsley Amis og John Pearson.

Ian Flemings niese, Lucy Fleming, sier om valget av Faulks at man ikke ønsket en thriller-forfatter. «Vi ville ha en forfatter som ville lese Ians bøker og se hvordan han gjorde det ... Faulks har satt seg inn i Ian sinn», sier Lucy til Reuters.

– Det var mer spennende å skrive denne thrillerboken enn jeg trodde. Jeg håper folk vil kose seg med å lese den, og at Ian Fleming ville ha ansett den for å ha den samme ånd som sine egne romaner, og at det dermed er en akseptabel ekstrabok etter originalene, sier Faulks til Reuters.

BAKGRUNN

Ifølge forlagets informasjon skriver Sebastian Faulks «som Ian Fleming». På det norske omslaget står det hvitt på svart: «Sebastian Faulks som Ian Fleming».

Ingen skal med andre ord være i tvil om at det er Flemings ånd, skrivestil, plott-struktur og atmosfære som ruger over den nye romanen med originaltittelen Devil May Care.

Mens tidligere forfattere etter Fleming har oppdatert agent 007 til sin egen samtid, går Faulks tilbake til 60-tallet for dermed å kunne befinne seg i samme epoke som da Fleming ga seg med romanskrivingen. Det har ingen andre Bondforfattere etter Ian Fleming gjort siden Kingsley Amis ene bok, Colonel Sun (James Bond på Drageøya) (1968). Dagens boklansering er første gang på seks år det utgis en ny Bond-roman, sist var i 2002, da ga Raymond Benson ut sin siste, The Man With The Red Tatoo.

Ian Fleming døde tidlig om morgenen 12. august i 1964, av hjerteslag, i Canterbury, 56 år gammel. Han etterlot seg kona Ann Geraldine Mary Fleming (1913-1981), og deres eneste sønn, Caspar Robert Fleming (1952-1975). The Man With The Golden Gun (1965) ble hans siste roman, utgitt post-mortem altså, og (hevdes det) med påholden penn og fullført av en ukjent forfatter. Dog skal ryktene ha det til at dette var Kingsley Amis.

JAMESBOND.NO GIR DEG MER INFORMASJON:

Les om Devil May Care i det omfattende bokindekset her på JAMESBOND.no.

Les om Ian Fleming i den omfattende biografien vi har skrevet her på JAMESBOND.no.

Les om Sebastian Faulks i biografien vi har skrevet her på JAMESBOND.no.

Ian Flemings 100-års jubileum skal feires i hele 2008. Følg med her på JAMESBOND.no for de ferskeste nyhetene om denne store begivenheten!

Relaterte saker
Klar tale fra Trigger Mortis-forfatteren (07.09.2015)
Solo i Londons gater (08.10.2013)
Boyds drømme-Bond? Daniel Day-Lewis! (02.10.2013)
«Solo» er lansert i Storbritannia (26.09.2013)
Project X har fått navn (24.01.2011)
Jeffery Deaver skal skrive neste Bond-bok (28.05.2010)
Devil May Care-forfatter ønsker filmatisering (20.07.2009)


JB / 28.05.2008


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Brill: Do they know me? Robert Clayton Dean: Who's them? Brill: Do they know me? Robert Clayton Dean: I don't know what you're talking about. Brill: Either you are very smart or... incredibely stupid. "
Enemy Of The State (1998)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2022. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2022 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…