Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
04.06.21 kl. 20:50

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Sebastian Faulks skriver Bond-roman

Sebastian Faulks, forfatteren av Devil May Care.


Mannen som skal føre arven etter Ian Fleming etter klar.

Sebastian Faulks (54) er mannen som skal skrive den nye James Bond-romanen. Den har fått tittelen «Devil May Care», og handlingen skal foregå i 1967.

Det har lenge vært kjent at det kommer en James Bond jubileumsroman, i forbindelse med 100-års jubileet for Ian Flemings fødsel, den 28. mai 2008. Da blir også boken utgitt i England og USA. Det engelske forlaget, Penguin, har faktisk allerede opprettet en nettside om boken, hvor det per dags dato telles ned sekund for sekund til utgivelsen, og man kan registere seg for å motta nyhetsskriv. Besøk siden her.

Detaljer om eventuell norsk utgivelse er ikke kjent på nåværende tidspunkt, men vi regner med at et av de større forlagene vil kjenne sin besøkelsestid.

– Jeg ble overrasket og smigret da jeg ble spurt av Flemings etterkommere om jeg ville skrive denne boken for «Ian Fleming Centenary». Jeg sa, som sant var, at jeg ikke hadde lest bøkene siden jeg var tenåring. Men hvis jeg leste de på nytt, og fortsatt kunne nyte de og kunne se hvordan jeg kunne klare å lage noe i samme stil, så ville jeg vurdere det, sier forfatteren i et intervju.

– Da jeg leste Flemings bøker på nytt ble jeg overrasket over hvor bra de har holdt seg. Dette skyldes tre element: Følelsen av fare som Fleming skaper rundt sin helt, en viss lekenhet med detaljer i fortellingen og en klar, journalistisk stil som ikke virker datert, sier Sebastian Faulks videre.

Et av poengene med jubileumsromanen er at den nye forfatteren skal fortsette fortellingene om Bond der Ian Fleming sluttet, i 1966.

Dermed oversees de andre offisielle romanene som Kingsley Amis, John Gardner og Raymond Benson skrev.

Devil May Care foregår altså i 1967. Ifølge forfatteren er Bond her skadet, nettopp blitt enkemann, og har opplevd mange tunge ting. Faulks sier at boken er «80 prosent Fleming» i stilen.

– Jeg ville skrive en bok som Fleming kunne ha godkjent og som ville fått ham til å smile. Jeg kunne ikke vente på å sette meg ned og skrive hver dag.

Fra før av har Faulks skrevet ti bøker, inkludert åtte romaner. Noen av hans suksesser er Birdsong, Charlotte Gray og Engleby, heter det i pressemeldingen.

Corinne Turner, direktør i Ian Fleming Publications Limited, sier at selskapet lenge har hatt Faulks i tankene for denne jubileumsromanen. – Han har evnen til å skrive overbevisende uansett tidsperiode og sjanger. Hans roman On Green Dolphin Street spesielt fikk meg til å tenke på at han kanskje ville hygge seg med å utforske Ian Flemings James Bond-verden, sier Turner i en pressemelding.

– Vi har gitt Barbara Broccoli en sniktitt på manuset. Hun sa at hvis vi hadde hevdet at vi hadde funnet et gammelt Ian Fleming-manus i kjelleren, så ville hun trodd meg, sier Turner, som understreker at filmrettighetene ikke er solgt.

Det er for øvrig ikke laget Bond-filmer av noen av Ian Flemings oppfølgerforfatteres bøker om agent 007, til mange fans store skuffelse. Her er både plot, skurker og Bond-piker som ville gjort seg på film.

PS! Det blir mange markeringer av Ian Fleming og James Bond neste år. Det kommer jo også en ny Bond-film på kino, med verdenspremiere 7. november 2008.

I tillegg blir det mange markeringer fra Ian Fleming Publications, alt fra arrangementer til utgivelser som skal feire Ian Fleming og hans forfatterskap.

Det blir laget en meget omfattende utstilling i London med masse tidligere ikke-vist materiale.

Relaterte saker
Klar tale fra Trigger Mortis-forfatteren (07.09.2015)
Solo i Londons gater (08.10.2013)
Boyds drømme-Bond? Daniel Day-Lewis! (02.10.2013)
«Solo» er lansert i Storbritannia (26.09.2013)
Project X har fått navn (24.01.2011)
Jeffery Deaver skal skrive neste Bond-bok (28.05.2010)
Devil May Care-forfatter ønsker filmatisering (20.07.2009)


JB / 12.07.2007


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"David Breckinridge: You're being investigated for treason. Pete Garrison: What? David Breckinridge: I'm just going by what the evidence says. Pete Garrison: I'm the one who set up this investigation. I AM being framed! "
The Sentinel (2006)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2022. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2022 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…