Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
04.06.21 kl. 20:50

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
30-årsjubileumsvisning av The Living Daylights i Oslo

Britisk filmplakat for 30-årsjubilanten The Living Daylights.


Svært mange norske menn og kvinner har en spesiell forkjærlighet for James Bond-filmen The Living Daylights. I anledning 30-årsjubileet til denne moderne klassikeren vises filmen på kino i Oslo – kun for en kveld.

Det hele finner sted på Cinemateket i Oslo, fredag 3. november, hvor filmen fra 1987 for første gang kan oppleves på kino igjen.

Det i en av landets beste kinosaler, Tancred. Visningen skjer i samarbeid med JAMESBOND.no – Norges lengstlevende fanside om agent 007.

«Jeg har aldri lagt skjul på at The Living Daylights er min favorittfilm i serien, og derfor er dette et svært viktig jubileum

a-ha: The Living Daylights 7"-single ordinær forside.
også for meg som fan,» sier redaktør John Berge i JAMESBOND.no.

«Med årene har jeg funnet ut at vi faktisk er en generasjon av Bond-fans som holder Timothy Daltons tolkning av James Bond høyt. Mange av de andre i redaksjonen har også filmen og Dalton som favoritt, og jeg vet det er mange andre i Norge som virkelig digger The Living Daylights

Berge mener også det spesielle faktum at Norges supergruppe, a-ha, sang og fremførte tittelemelodien har festet seg i folkesjelen. Sangen – skrevet av Pål Waaktar og med orkestrale bidrag fra Bond-komponist John Barry – er allsangfavoritt under a-has konserter.

The Living Daylights – som på norsk het I skuddlinjen – hadde norgespremiere på kino 5. august 1987. I månedene før hadde a-has singel med samme navn slått an på hitlistene, og endte på femteplass i Storbrittania og som nummer én i Norge.

Filmen er viktig på mange måter. Den introduserte ikke minst en ny skuespiller som agent 007, Timothy Dalton, som brakte en mer seriøs tolkning inn i bildet.

Innspillingen startet 29. september 1986 på Pinewood Studios.

Etter en inspirert åpningssekvens, hvor 00-agentene er på øvelse i Gibraltar og Timothy Dalton introduseres som Bond, starter filmens grunnhistorie. Store deler av denne er hentet fra Ian Flemings novelle «The Living Daylights».

Filmen ble lansert som en 25-års jubileumsfilm. Det var i 1987 25 år siden filmserien startet med Dr. No (1962).

Billetter kan kjøpes her:

30-årsjubileumsvisning av The Living Daylights

Det er 185 billetter til salgs. Det er fritt setevalg. Billettene koster kun 50 kroner for medlemmer av Cinemateket i Oslo og 80 kroner for ikke-medlemmer.

Fra onsdag 27. september kan man også bestille billetter hvor man kan velge å få med JB Forlags Ja, vi elsker JAMES BOND-magasin for kun 100 kroner. (Verdi: 200 kroner), så da blir billettprisene hhv. 150 kroner eller 180 kroner.

Les mer om filmen på JAMESBOND.no:

The Living Daylights

Les om hvorfor John Berge elsker filmen her:

Verdens beste Bond-filmRelaterte saker
Slik ble The Living Daylights feiret på Pinewood (08.07.2014)
Drømmesøndag på Pinewood (15.04.2014)
The Living Daylights fyller 20 år (15.11.2007)


PM / 26.09.2017


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Kelly Robinson: Hey, I can see you, and me, and you, and... oh, I like this! "
I Spy (2002)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2022. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2022 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…