Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
04.06.21 kl. 20:50

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Golden Globe til SkyfallAdeles Skyfall vant Golden Globe for beste sang.

Tittelmelodien Skyfall har vært forhåndsfavoritt lenge, og i går stakk den av gårde Golden Globe-prisen for beste sang.

Prisen ble tidelt Adele og produsent/låtskriver Paul Epworth.

Den britiske artisten var svært overrasket og rørt.

Hun sa blant annet «Oh my God. Oh my God. Honestly, I've come out for a night out with my friend. We're new Mums. We've literally come for a night out, I was not expecting this.»

Skyfall er Adeles første innspilling siden det svært suksessfulle albumet 21, som til dags dato har solgt over 24 millioner.

21 er for øvrig også det mestselgende albumet i både 2011 og 2012. Også Skyfall ble en stor hit, og regnes som den mest populære Bond-tittelmelodien siden Duran Durans A View to a Kill fra 1985 (som for øvrig ble nominert til Golden Globe, men som ikke vant).

Prisen til Adele er svært velfortjent. Skyfall er en tittelmelodi av ypperste kvalitet.

Skyfall er en skikkelig klassisk Bond-låt. Det hele bringer tankene hen til Shirley Bassey (som har sunget tittelsangene for tre James Bond-filmer, blant annet Goldfinger).

Adeles balladepregede tittelmelodi vekker også assosiasjoner til Nancy Sinatras You Only Live Twice, Sheena Eastons For Your Eyes Only, Gladys Knights Licence to Kill og Tina Turners GoldenEye.

Inspirasjonen fra John Barry (en av de fremste Bond-filmkomponistene gjennom tidene), er også tydelig.

Adeles tittelmelodi har altså en gjenkjennbar, storslått Bond-sound og et slektskap med tidligere låter (blant annet den klimprende gitaren og blåsende trompeter, som kan høres i bakgrunnen). Den nærmest oser Bond-atmosfære. Men den oppleves heldigvis ikke som parodisk eller klisjéaktig.

Skyfall er som kjent nominert til Academy Award (Oscar) for beste originale sang. Og med tanke på at Golden Globe-prisene pleier å gi en pekepinn for hvor Oscar-prisene går, så er sjansene store for at Adele også kan stikke av med en Oscar-statuett.

Morten Steingrimsen / 15.01.2013


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Brill: What? That's my best aloha shirt. Robert Clayton Dean: Yeah, well say "aloha" to it. "
Enemy Of The State (1998)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2021. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2021 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…