Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
04.06.21 kl. 20:50

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Nordmenn har kåret det de mener er tidenes beste James Bond-tittellåtStemmene fra den norske James Bond-fansen er talt opp.

Den norske James Bond-cupen 2019 er avgjort.

Som da tidenes beste Bond-film ble kåret i 2017 benyttet primus motor Arild Brøter og Joakim Rekaa et cupsystem, likt for eksempel et oppsett i fotball-VM.

Som for to år siden, har drøyt hundre av landets mest ivrige James Bond-fans opptil to ganger i uken stemt og diskutert tittellåtene opp mot hverandre fra begynnelsen av mars og frem til 15. juli 2019.

I finalen møttes tittellåten fra Dr. No (1962 ) – nemlig John Barry Orchestra med «James Bond Theme», og a-ha med «The Living Daylights» fra filmen med samme navn, utgitt i 1987.

Til (nullnull-)syvende og sist var det Norgespatriotene i fanskaren som sørget for at våre egne gutter i a-ha stakk av med seieren.

I drøyt fire måneder med avstemninger og diskusjoner har litt overkant av hundre dediserte Bond-fans i facebookgruppen «Den Norske James Bond-klubben (Jamesbond.no)» vist et stort engasjement for cupen.

Dette har gledet redaksjonen og Brøter og Rekaa, som har arrangert cupen, veldig mye.

Og dette har vært i perioden hvor mye konkrete nyheter og rykter om Bond 25 har dominert nettet, og selveste James Bond har vært i Norge (!), samt en brennhet debatt om mørkhudet kvinnelig agent 007. Vi er imponerte og takker for alle bidrag.

Et lite tilbakeblikk:

I 2017 kom mangeårig Bond-fan Arild Brøter til redaksjonen i jamesbond.no. Han hadde vært med på kåringer av beste musikere på musikerforum ved å stemme frem vinnere som gikk videre til nye runder helt opp til en finale, som i en cup. Arild og undertegnede arrangerte dermed den forrige Bond-cupen, og tidlig i 2019 var gløden tilbake hos oss begge til å lage en ny cup. Denne gangen tittellåter, fremfor filmer.

Årets cup

I filmcupen skilte vi de filmene vi anså som klare favoritter i ulike grupper, fra starten. De øvrige ble tilfeldig plassert. Denne gangen ble et randomiseringsprogram benyttet, og liveoverført til gruppens medlemmer av «yours truly».

Det innledende gruppespillet var delt i åtte grupper á tre låter hver. Dette er et tall som går opp med antallet på de offisielle tittellåtene. Dersom cupen gjentas ved en senere anledning vil vi kanskje ta med de såkalt uoffisielle tittellåtene fra Casino Royale (1967) og Never Say Never Again (1983), samt den neste offisielle fra Bond 25 (2020).

Tre låter duellerte over tre dager. Den dårligst plasserte i gruppen røyk ut, mens de to beste gikk videre til åttendedelsfinalene.

I åttendedelsfinalene møtte gruppevinnere gruppetoere. Vi sørget for at vinnere og toere skulle møtes fra ulike grupper i det innledende spillet. Derfra og ut fikk alle duellene egne nummer. Vinneren av en gitt duell ville i neste runde møte vinneren av en annen duell. Alt dette ble satt opp før filmene var delt inn i grupper i det innledende spillet. Og slik fortsatte turneringen helt fram til a-ha med The Living Daylights gikk av med seieren.

Gjennom hele denne cupen har dere (med-)fansen vist et stort engasjement og glede for cupen. Fans har uttrykt glede for ny cup, hvordan de neste duellene blir, konseptet som fortsetter fra forrige gang.

Vi noterer også kritikk, og ser at det kan oppleves feil å ha med «James Bond Theme» som en tittellåt, da den representerer hele filmserien. Den gjorde ikke det i 1962, og vi to arrangørene anså før cupens start det som vanskelig og ikke passende å skulle plukke ut en annen låt fra soundtracket til Dr. No». Derav vår avgjørelse om å ta med kjenningsmelodien som tittelåt.

At Facebook ikke har skjulte resultater underveis i avstemninger er synd, men utenfor vår kontroll. Men jeg har faktisk sendt forbedringsforslag om dette til Facebook, og Mark Zuckerberg selv.

Mange ønsker seg igjen nye cuper for blant annet beste superskurk, småskurk, soundtrack, Bond-pike og andre varianter. Vi kan bare takke for engasjementet og interessen dere alle har vist. Takk for alle stemmer og kommentarer dere har lagt igjen. Vi er fornøyde med også denne cupen, og det hadde ikke blitt en cup uten dere. Dere har vært med på å gjøre dette til god hverdagsunderholdning. Tusen takk!

Joakim Rekaa / 20.07.2019 Sist oppdatert: 20.08.19 kl. 23:24


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Tom Bishop: I thought spies drank martinis. Nathan Muir: Scotch, never less than twelve years old. Tom Bishop: Is that right? Agency rules? Nathan Muir: My rules. "
Spy Game (2001)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2021. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2021 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…