Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
04.06.21 kl. 20:50

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Ny bok om GoldenEye er på vei

Den hemmelige russiske satelitten GoldenEye.


«The World of GoldenEye» publiseres 8. juni.

For de som vokste opp på 90-tallet var GoldenEye (1995) det første møtet for mange med James Bond, agent 007. Filmen ble en stor suksess og hadde stor innvirkning på både den eksisterende massen av Bond-fans, og også nye.

Kanskje en av dem som ble påvirket aller mest er den argentinske Bond-fanatikeren Nicolás Suszczyk. Han så den nevnte filmen som syvåring, og det var kjærlighet ved første blikk.

Hans kjærlighet til Pierce Brosnans første opptreden som superspionen, går så dypt at han dediserer sin første bok til den syttende filmen i EON sin offisielle filmserie.

«The World of GoldenEye» omtales på bokens omslag som et omfattende studie av den syttende James Bond-filmen og dens arv og ettermæle.

«GoldenEye bød på mer enn Pierce

Brosnan som den femte James Bond i serien. Det var filmen som reddet serien etter seks utrygge og usikre år. Og filmens tittel ble også populær blant gamere verden over grunnet den enorme suksessen til Nintendo 64-spillet med samme navn,» heter det i pressemeldingen for boken.

Forfatterens ønske med sin dyptgående analyse, er å bevise for Bond-fans og andre lesere at GoldenEye «er en av de beste Bond-filmene som har blitt laget».

Det gjør han ved blant annet å se på de kreative prosessene som ble gjort i filmens forarbeid, den relativt ukjente rollebesetningen i internasjonal målestokk, og innvirkningen fra den kalde krigen.

Boklanseringsdatoen er ikke tilfeldig valgt. Den 8. juni 2019 er nemlig på dagen 25 år etter at Pierce Brosnan ble offisielt presentert som den nye James Bond.

Forfatteren Suszczyk jobber frilans som skribent og forfatter. Han har skrevet og bidratt for flere Bond-nettsteder, deriblant MI6 Confidential og Le Bond (den franske fanklubben, journ anm).

I 2011 startet han nettsiden «The GoldenEye Dossier», som er en hyllest til 007-filmen han elsker aller mest. Argentineren lover at siden hans skal oppgraderes kraftig i 2020, i tide til filmens 25-årsjubileum.

Boken publiseres av Amazon Publishing i både bokform og som e-bok.

Vi ønsker Suszczyk lykke til med boklanseringen.

Handlingen i GoldenEye: James Bond (Pierce Brosnan) og Alec Trevelyan (Sean Bean) infiltrerer et hemmelig russisk anlegg. Men de blir oppdaget og hans 00-kollega Alec tas til fange, og dør trolig, mens 007 mot alle odds klarer å flykte. 1995: James Bond er på den franske riveriaen, og skal bli evaluert av den nye M (Judi Dench). Hun liker ikke 00-avdelingen, eller Bond for den saks skyld, noe særlig. Bond får likevel beskjed om å komme trygt hjem fra oppdraget, som dreier seg om å finne ut hva som ligger bak eksplosjonen og ødeleggelsen av et russisk satelittanlegg. Den eneste overlevende er Natalya Simonova (Izabella Scorupco), som Bond klarer å spore opp i St. Petersburg. Men de blir tatt til fange av General Ourumov (Gottfried John), som det viser seg har stjålet hele oppsettet for det hemmelige romvåpenprogrammet GoldenEye og slått seg sammen med en gammel venn av Bond, nemlig Alec Trevelyan samt hans medhjelper, femme fatale Xenia Onatopp (Famke Janssen). På Cuba har de bygd en ny satelittbase, og derfra skal de sende en EMP (electro-magnetic-pulse) mot finansenteret i London og samtidig stjele milliarder av pund.

Les mer om GoldenEye her.

Joakim Rekaa / 05.05.2019 Sist oppdatert: 10.05.19 kl. 16:41


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Tee-Hee: Mr. Bond, its good to see you again. "
Live And Let Die (1973)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2021. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2021 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…