Lørdag 28. januar 2023 kl. 10.25

30-årsjubileumsvisning av The Living Daylights i Oslo
Britisk filmplakat for 30-årsjubilanten The Living Daylights.


Svært mange norske menn og kvinner har en spesiell forkjærlighet for James Bond-filmen The Living Daylights. I anledning 30-årsjubileet til denne moderne klassikeren vises filmen på kino i Oslo – kun for en kveld.

Det hele finner sted på Cinemateket i Oslo, fredag 3. november, hvor filmen fra 1987 for første gang kan oppleves på kino igjen.

Det i en av landets beste kinosaler, Tancred. Visningen skjer i samarbeid med JAMESBOND.no – Norges lengstlevende fanside om agent 007.

«Jeg har aldri lagt skjul på at The Living Daylights er min favorittfilm i serien, og derfor er dette et svært viktig jubileum
a-ha: The Living Daylights 7"-single ordinær forside.
også for meg som fan,» sier redaktør John Berge i JAMESBOND.no.

«Med årene har jeg funnet ut at vi faktisk er en generasjon av Bond-fans som holder Timothy Daltons tolkning av James Bond høyt. Mange av de andre i redaksjonen har også filmen og Dalton som favoritt, og jeg vet det er mange andre i Norge som virkelig digger The Living Daylights

Berge mener også det spesielle faktum at Norges supergruppe, a-ha, sang og fremførte tittelemelodien har festet seg i folkesjelen. Sangen – skrevet av Pål Waaktar og med orkestrale bidrag fra Bond-komponist John Barry – er allsangfavoritt under a-has konserter.

The Living Daylights – som på norsk het I skuddlinjen – hadde norgespremiere på kino 5. august 1987. I månedene før hadde a-has singel med samme navn slått an på hitlistene, og endte på femteplass i Storbrittania og som nummer én i Norge.

Filmen er viktig på mange måter. Den introduserte ikke minst en ny skuespiller som agent 007, Timothy Dalton, som brakte en mer seriøs tolkning inn i bildet.

Innspillingen startet 29. september 1986 på Pinewood Studios.

Etter en inspirert åpningssekvens, hvor 00-agentene er på øvelse i Gibraltar og Timothy Dalton introduseres som Bond, starter filmens grunnhistorie. Store deler av denne er hentet fra Ian Flemings novelle «The Living Daylights».

Filmen ble lansert som en 25-års jubileumsfilm. Det var i 1987 25 år siden filmserien startet med Dr. No (1962).

Billetter kan kjøpes her:

30-årsjubileumsvisning av The Living Daylights

Det er 185 billetter til salgs. Det er fritt setevalg. Billettene koster kun 50 kroner for medlemmer av Cinemateket i Oslo og 80 kroner for ikke-medlemmer.

Fra onsdag 27. september kan man også bestille billetter hvor man kan velge å få med JB Forlags Ja, vi elsker JAMES BOND-magasin for kun 100 kroner. (Verdi: 200 kroner), så da blir billettprisene hhv. 150 kroner eller 180 kroner.

Les mer om filmen på JAMESBOND.no:

The Living Daylights

Les om hvorfor John Berge elsker filmen her:

Verdens beste Bond-filmPM / 26.09.2017