Mandag 27. juni 2022 kl. 4.20

Daniel Craig gir seg som James Bond
James Bond (Daniel Craig) poserer. Dette er det aller første bildet som ble vist av Daniel Craig i rollen i 2006.


Etter ti år i rollen som agent 007 skal Daniel Craig ha sagt at nok er nok.

Ryktene har svirret i månedsvis. Nå har den britiske avisen og nettsiden The Daily Mail visstnok fått sikre kilder på nyheten. Dog er ingen offisiell annonsering kommet fra verken Craig eller produksjonsselskapet EON.

Daniel Craig har selv ikke lagt skjul på at han er lei av å spille James Bond. I et intervju i forbindelse med lanseringen av SPECTRE (2015) sa Craig at han heller ville kutte hovedpulsåren enn å spille Bond igjen.

Han spilte også den ikoniske rollen i Casino Royale (2006), Quantum of Solace (2008) og Skyfall (2012).

Ifølge avisens kilder i filmbransjen skal Daniel Craig ha sagt nei til et tilbud på hele 68 millioner pund fra MGM. Tilbudet skal ha vært for to filmer til i James Bond.serien. Summen skal ha inkludert bonusordninger og en rolle som medprodusent.

«De kastet store summer etter ham, men det var ikke hva han ønsket», sier avisens kilde. The Daily Mail har tidligere hatt en lang rekke avsløringer fra Bond-filmverdenen, som i etterkant har vist seg å stemme.

Daniel Craig (48) skal nå spille i TV-serien Purity.

Hvem som skal overta som agent 007 er også gjenstand for uttallige ryktebaserte rapporter i spesielt britisk presse.

En av de heteste favorittene her er skuespiller Tom Hiddleston (35), som har fått vind i seilene etter innsatsen i spionserien The Night Manager. Han er også kjent som Loke i filmserien om Thor.

Hiddleston skal ha nylig blitt sett mens han møtte Bond-produsent Barbara Broccoli og regissør Sam Mendes.

«Jeg tror ryktene kommer fordi jeg spilte en spion i The Night Manager og folk har kanskje sett en link til Bond», sa Hiddleston på et TV-program nylig. Han mener Bond er populær fordi det er en arketypisk rollefigur.

Andre innspill på Craig-etterfølgere ifølge britiske bookmakere er Idris Elba, Damian Lewis, Aidan Turner og Tom Hardy.

JB / 19.05.2016