Tirsdag 5. juli 2022 kl. 12.5

Slik ble The Living Daylights feiret på Pinewood
John Glen introduserte The Living Daylights foran visningen i Pinewoods eksklusive kinosal. Foto: Geir Olav Colbjørnsen.


PINEWOOD, LONDON: Den banebrytende Bond-filmen The Living Daylights fikk sin velfortjente feiring under årets Pinewood-arrangement.

Med årene har den ene Bond-filmen etter den andre blitt feiret på Pinewood i London, studioet hvor et flertall av filmene i serien er innspilt.

Med regissør John
Geir Olav Colbjørnsen, Joakim Rekaa, Pål Nylend, Espen Nylend og, Lars Johnsrud nyter synet av en av Aston Martin V8 Volante som ble brukt i The Living Daylights. Foto: John Berge, JAMESBOND.no ©
Glen i spissen var en rekke av både skuespillerne og de mange talentfulle menn og kvinner bak kamera, samlet for å feire filmen som endret retningen til serien mot slutten av 80-årene.

Dette skjedde søndag 6. juni.

Blant hedersgjestene var filmens skurk, Jeroen Krabbé (General Georgi Koskov), Bond-piken Maryam d'Abo (Kara Milovy), Thomas Wheatley (agenten Saunders) og Caroline Bliss (Miss Moneypenny).

Dagen startet med en visning av filmen i Pinewoods flotte kinosal.

Dessverre var det kun en Blu-ray Disc-utgave som ble avspilt, men med det (antageligvis) beste avspillingsutstyr ble opplevelsen av å se filmen i en kinosal likevel svært god.

Regissør John Glen introduserte serien:

– Filmen var veldig viktig for serien, fordi Roger hadde forlatt rollen. Og vi vet alle hvor populær han var og nesten umulig å erstatte. Vi savnet Roger, men Tim steg inn i rollen og forsøke å gi den sin egen tolkning, noe jeg synes han lykkes i å gjøre. Og vi justerte manuset noe da Tim ble med. Han var trolig den beste skuespilleren vi noen gang hadde i en Bond-film, fra et klassisk skuespillerståsted. Jeg tror ikke Bond er kjent for å kreve en superb skuespiller, som vi fikk med Tim, sa Glen og påpekte at han fikk mange av ideene til åpningssekvensen fra en ferietur han hadde hatt i Gibraltar, mange år tidligere.

Etter filmvisningen, som også en rekke av de som laget filmen overvar enten hele eller deler av, bar det tilbake
Geir Olav Colbjørnsen hilser på Jeroen Krabbé. Foto: John Berge, JAMESBOND.no ©
til arrangementshuset – kjent som en kulisse i mang en film (blant annet From Russia With Love).

Der kunne Bond-fansen kjøpe autografer fra skuespillerne og handle Bond-effekter fra en rekke selgere.

Ute i hagen kunne man skue en Aston Martin V8 Volante, som hadde blitt brukt i filmen. Alec Mill, filmfotografen bak mange av filmene, signerte gratis sin nye selvbiografi, og arrangøren Bondstars holdt en seanse hvor mange av skuespillerne fortalte om sine erfaringer med innspillingen av filmen.

Ila. Pinewood-besøket fikk vi også se 007 Stage-bygningen i det fjerne og et annet bygg med Star Wars Episode VII-logoen.

JB / 08.07.2014