Tirsdag 28. mai 2024 kl. 7.1

Bond 23: nyhetsoppdatering


Ambisiøse innspillingsplaner skaper hodebry i India.

I forrige uke kunne det britiske James Bond-nettstedet MI6 melde at EON Productions i samarbeid med sin lokale produksjonspartner India Take One Productions hadde sett seg ut Ahmedabad nordvest i India som en mulig location i den kommende Bond-filmen som fortsatt benevnes under arbeidstittelen Bond 23.

Den aktuelle scenen skulle etter planen inneholde en biljakt gjennom byens gater og en stuntsekvens på toppen av et godstog. Imidlertid viser det seg at de opprinnelige planene ville medført at jernbanelinjen måtte ha stengt i fem dager, hvilket ikke er praktisk gjennomførbart uten å lamme togtrafikken i altfor stor grad.

Det har i den forbindelse vært avholdt et møte mellom jernbaneministeren og India Take One Productions. Her ble det bestemt at produksjonsteamet skal levere en plan i løpet av de neste par dager, hvorpå myndighetene vil bistå i arbeidet med å finne og foreslå en alternativ, mindre trafikkert rute.

Talsmann Parvesh Sahani i India Take One omtaler møtet som svært fruktbart, og sier at det til tross for noen hindre forventes en eller annen løsning i løpet av kort tid.

Plan B

Midlertidige problemer i India har ført til at Sør-Afrika fremstår som et attraktivt sted å filme. Denis Lillie, sjef for sør-afrikanske Cape Film Comission, ser gjerne at Daniel Craig og EON flytter filmingen til sitt land, og understreker at James Bond er velkommen til Cape Town når enn han måtte ønske å komme. Videre sier Lillie at dette demonstrerer hvordan et filmprosjekt raskt kan spore av når samarbeid og koordinering mellom by og land ikke er på plass.

Lillie mener at Cape Town allerede har bevist at den takler utfordringer knyttet til byråkrati og filming, og peker spesielt på gjennomføringen av fotball-VM i 2010 samt at flere storfilmer har vært filmet der. Rådgiver Grant Pascoe, som sitter i komitéen for turisme, arrangementer og markedsføring støtter opp om dette og sier at Cape Town har alle fasiliteter som kreves for filming av en slik størrelsesorden. Han forsikrer produsentene om at de står klare.

Bond 23 så langt

Trolig vil Sør-Afrika være et aktuelt innspilllingssted for deler av filmen uansett hvordan utviklingen blir med tanke på situasjonen i India. Kina er også oppe til vurdering. Tradisjonsrike Pinewood Studios utenfor London vil være stedet der filmingen vil begynne, trolig i november. Budsjettet ryktes å være i størrelsesorden 135 millioner amerikanske dollar. Daniel Craigs tredje Bond-eventyr, får sin britiske premiere den 26. oktober 2012.

JAMESBOND.no vil selvsagt komme tilbake med mer om Bond 23.

Alexander Hagen / 30.08.2011