Søndag 29. mai 2022 kl. 14.3

Bond 25 har fått lanseringsdato
Daniel Craig som James Bond i SPECTRE. Foto: MGM/SONY/EON


Det er mange rykter, men få offisielle nyheter rundt neste Bond-film. Men her er et par nye fakta.

Ifølge EON Productions offisielle kanaler (nettsiden 007.com, Twitter, Facebook m.fl.) så skal neste Bond-film – Bond 25 – lanseres i 2019.

Den amerikanske kinopremieren vil finne sted 8. november 2019, mens det blir en tradisjonell tidligere lansering i hjemlandet Storbritannia og resten av verden.

Som vanlig siden 1995 er filmen produsert av halvsøskenparet Barbara Broccoli og Michael G. Wilson.

Og enda en ting bekreftes. Manuset til Bond 25 (som altså er arbeidstittelen inntil en offisiell tittel blir klar) skrives nok en gang av Neal Purvis og Robert Wade. Manusduoen har hatt hovedansvaret i større eller mindre grad helt siden The World Is Not Enough (1999).

Fortsatt er mye i det blå. Hvem som skal spille agent 007 er ikke bekreftet, hvem som skal regissere er ikke kjent, og det er heller ikke avklart hvem som blir ny distributør. Og hvor går filmserien videre?

Mye avhenger om Daniel Craig blir med videre eller ei, og det skal visstnok være en viss sjanse for det.

Dette til tross skuespillerens tidligere harde uttalelser om at han «heller vil kutte hovedpulsåren enn å spille Bond igjen» og om han gjør det «så er det bare for pengene». (Kilde: TimeOut London.)

Av de aktuelle studioene nevnes Warner Bros., Fox, Sony og Universal, skriver bransjemagasinet Variety, og siterer «insidere» på at Warner visstnok skal ligge best an.

Om Daniel Craig skal spille Bond på nytt vil han være 51 år når Bond 25 lanseres. Han vil da innehatt rollen i 13 år, som er lengre enn Roger Moores periode fra 1973 til 1985 på tolv år.

Den forrige Bond-filmen, Spectre, ble lansert i 2015.JB / 24.07.2017