Lørdag 28. mai 2022 kl. 6.14

Sean Connery «best» i ny kåring
En ny kåring av beste skuespillere som James Bond ga dette resultatet. Foto: EON/MGM. Montasje: Per Mork, JAMESBOND.no


Strømmefilmleverandøren SF Anytime har for fjerde år på rad undersøkt svenskenes filmvaner. I år var temaet naturlig nok James Bond.

SF Anytime opererer i hele Norden, men det er kun på hjemmemarkedet de har foretatt undersøkelsen.

De har spurt 1.012 svenske innbyggere om hvilken av skuespillerne det er som har spilt James Bond «best gjennom tidene».

Sean Connery er ikke overraskende også den «beste», i denne, som så mange andre undersøkelser. Han får 32 prosent av stemmene. Hans venn, Roger Moore, følger så med 17 prosent, mens nykommeren Daniel Craig får 15 prosent.

SF Anytime gjør i en pressemelding et poeng ut av at Craig dermed slår de to andre i rollen fra de siste 30 årene – Pierce Brosnan (13 prosent) og Timothy Dalton (2 %). George Lazenby får 1 prosent av stemmene.

– James Bond er nok en av de mest kjente karakterene i filmhistorien og det er tydelig at hvem man forbinder med James Bond er et generasjonsspørsmål. Mange som vokste opp på 60-tallet har fortsatt Sean Connery som favoritt, men blant de yngre er Daniel Craig det selvsagte valgte, sier markedssjef Marta Jarzabek Hulthén hos SF Anytime.

JB / 21.10.2015