Søndag 3. mars 2024 kl. 13.19

Connery og Bassey gjenforent
Sean Connery i sine yngre dager. Nå blir han snart å høre i animasjonsfilmen Sir Billi.


Bond-skuespiller og legendarisk Bond-sangerinne jobber sammen i animasjonsfilm.

Stemmene til Sean Connery og Shirley Bassey blir nå brukt i én og samme produksjon for første gang siden Diamonds Are Forever (1971). Det er Hollywood Reporter som først melder om dette.

Sean Connery spilte som kjent James Bond i seks filmer fra 1962 til 1971. I tillegg gjorde han comeback som 007 i 1983. Shirley Bassey har fremført tittelåtene til Bond-filmene Goldfinger (1964), ovennevnte Diamonds Are Forever (1971) samt Moonraker (1979).

Filmen de to Bond-legendene begge er involvert i er animasjonsfilmen Sir Billi. Connery gir stemme til filmens hovedperson, mens Bassey fremfører låten Guardian of the Highlands.

Sean Connery er ikke den eneste av 007-skuespillerne
Shirley Bassey fotografert i 2009.
som låner ut stemmen sin til en animasjonsfilm. For få uker siden skrev JAMESBOND.no at Timothy Dalton medvirker i den kommende Toy Story-filmen. De som reiste til London og Pinewood Studios i oktober 2008 fikk også se Roger Moores UNICEF-tegnefilm The Fly Who Loved Me.

Ifølge Shirley Bassey var det ikke nødvendig med noen form for overtalelse i forbindelse med tittellåt-comebacket. Hun uttaler nemlig at hun elsket låten allerede fra første stund hun hørte den.

Sir Billi har vært under produksjon de siste fem årene, og skal være ferdig i 2010. Filmen handler om en pensjonert veterinær som ved siden av å stå på skateboard leder redningen av en illegal flyktning som også er en bever. Prosessen kan for øvrig følges på nettstedet Billiproductions.com.

PS! Shirley Bassey er også høyaktuell i forbindelse med sitt platecomeback, The Performance. Vi kommer tilbake med en artikkel om dette albumet om ikke lenge.

Alexander Hagen / 21.11.2009