Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Filmer     Skuespillere     Filmskapere     Andre filmer  
 Regissører   Regissører (2nd)   Produsenter   Filmfotografer   Prod. designere   Titteldesignere 
 Manusforfattere   Klippere   Stuntpersoner   Effektmakere   Lydmiksere 
Martin Campbell
Født: 24.10.1940 New Zealand

Biografi
Martin Campbell gikk fra å være et ukjent navn i Hollywood til plutselig å slå an med sin første storfilm, No Escape (1994). Før dette jobbet han for det meste på TV-produksjoner i London og deretter i amerikanske TV-serier. No Escape (1994) fanget Bond-produsentens interesse og kort tid etter var Campbell hyret for å få Bond-franchisen på beina igjen etter et seks år langt opphold fra forrige film.

De fleste, Bond-fans eller ikke, er enige om at Campbell har mye av æren (ved siden av Brosnan og et inspirert manus) for at GoldenEye ble en så god film som den ble. Her var det igjen «friske takter», samtidig som man la vekt på viktige, tradisjonelle elementer i Bond-universet.

Campbell medgir at han, før han sa ja til GoldenEye, hadde sine tvil om James Bond-filmene hadde noen fremtid.

– Jeg så alle de 16 filmene på video før vi skulle lage den nye, bare for å minne meg selv på hva som var bra med dem. Humor, action og romantikk – alle disse kvalitetene var der. Det var bare å utvikle ting videre med et godt manus og gode skuespillere, sier Campbell i boken The Making of GoldenEye.

Hva mener han om de andre Bond-skuespillerne? – Connery var flott. Gode historier i hans filmer. Moore liker jeg ikke så godt. Dalton synes jeg så sint og stresset ut. Pierce Brosnan er den perfekte 007. En god skuespiller, som vet nøyaktig hva han gjør.

Campbell forteller at under innspillingen fokuserte han på Brosnans innsats fremfor å bekymre seg over kostnadene ved å lage filmen.

I årene etter GoldenEye har Campbell laget mange kommersielle filmer: Eventyrfilmen The Mask Of Zorro (1998), actionfilmen Vertical Limit (2000), nødhjelpsdramaet Beyond Borders (2003) og dernest Zorro-oppfølgeren, The Legend of Zorro (2005).

Campbell ble tilbudt å regissere Tomorrow Never Dies (1997), men takket nei da han følte at han ikke hadde mer å tilføre filmserien. Dermed måtte Eon Productions se seg om etter en ny regissør, og for de tre neste filmene har de faktisk valgt en helt ny regissør for hver film, et brudd med den tidligere tradisjonen som innebar at de samme regissørene laget flere Bond-filmer.

Men i 2005 ble det klart at Campbell var tilbake i Bond-modus. Ryktene om at Quentin Tarantino ville lage Bond stemte, men Eon ville ikke. Som de konservative menneskene de er, våget de ikke å forsøke noe så nytt og annerledes. De valgte derfor Campbell igjen, og satser nå på at det skal gi serien et nytt ”comeback”, etter fire års opphold denne gang.

– Tror du Craig blir en bra Bond, og hadde du noe med utvelgelsen å gjøre?

– Ja, og ja. Craig er en dyktig skuespiller. Han har et interessant utseende, og har kvalitetene som skal til for å gjøre Bond tøffere og mørkere, sier regissøren til ign.com



JB

FILMOGRAFI
GoldenEye (1995)
Rolle: Regissør
Casino Royale (2006)
Rolle: Regissør



  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"His name is Ian Fleming. "
Fleming: The Man Who Would Be Bond (2014)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…