Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
04.06.21 kl. 20:50

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Originalromaner     Norske utgivelser     Forfattere     Øvrige bøker     Anmeldelser  
 Ian Fleming   Kingsley Amis   John Gardner   Raymond Benson   Charlie Higson 
The Man from Barbarossa (1991)

Handling:
En gammel mann blir bortført fra et pleiehjem i New Jersey, USA, på selveste juleaften. Mannen er visstnok en gammel nazist-vakt som bisto under massakrene av russiske jøder under andre verdenskrig. Han er blitt kidnappet av en organisasjon kalt "The Scales of Justice" som vil drepe mannen på grunn av hans deltakelse i massakren. Denne kidnappningen interesserer MI6, fordi CIA har angivelig vært på jakt etter samme mann i Florida. Mannens navn er Josef Voronstov, en nazist som har vedgått at han torturerte og drepte jøder i konsentrasjonsleirene. MI6 inngår et samarbeid med Mossad, israelernes etterretningsorganisasjon, og French Secret Service. Planen er å sende fire agenter til Sovjetunionen for å overvåke rettsaken og henrettelsen av Voronstov. De fire medlemmene av gruppen er: Pete Natkowitz fra Mossad, Henri Rampart og Stephanie Adore fra FSS, James Bond, fra Secret Service i England.The Scales of Justice under ledelse av General Yevgeny Yuskovich slår til igjen og bortfører også Josef Voronstov. The Scales of Justice er en kommunistisk opprørerorganiasjon innad i Sovjetunionen som med bortføringene vil vise handlekraft, og at de vil straffe forbrytere, noe de mener den nye vestlig-orienterte regjerningen ikke gjør. Målet deres er igjen å gjøre Sovjetunionen til en kommuniststat.De fire agentene pluss en russisk agent blir tatt til fange, og overværer “rettsaken”. Yuskovich vil drepe dem alle etterpå. Bond finner også ut at Yuskovich har en enda større plan enn å “bare” straffeforfølge gamle nazister. Yuskovich planlegger å selge to atomvåpen til Irak, med kodenavnene Scamps og Scapegoats. På denne måten ønsker han at irakerne angriper USA.

Fakta:
John Gardners tiende James Bond-bok. Den er av fans beskrevet som "John Grisham møter James Bond". Boken er ikke utgitt på norsk.

Smusscover: Nei
Omslag: Hardcover
Land: England
Utgiver: Hodder & Stoughton

JB

FORFATTER
John GardnerSøk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Sir James: It's depressing that the words "secret agent" have become synonymous with "sex maniac." "
Casino Royale (1967)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2021. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2021 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…