Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Originalromaner     Norske utgivelser     Forfattere     Øvrige bøker     Anmeldelser  
 Ian Fleming   Kingsley Amis   John Gardner   Raymond Benson   Charlie Higson 
007 - ingen lever evig (1989)

Handling:
James Bond har fått en måneds permisjon fra jobben. Han er på vei til Østerrike for å hente sin hushjelp, May, som har vært på et pleiehjem etter lang tids sykdom. På vei tilbake fra Østerrike til England legger 007 merke til at han er hjemsøkt av merkelige hendelser. Først var han vitne til en ulykke hvor to men havnet under propellstrømmen til et skip, så var det noen som sprengte en bil rett bak Bonds bil. Senere blir en mann som Bond gjenkjenner som et mafiamedlem funnet død, bare få meter fra hotellet hvor Bond bodde.Bonds intuisjon forteller ham at noe er alvorlig galt. Det har vært for mange slike hendelser til at det bare kan være tilfeldigheter. Snart får Bond vite sannheten: En konkurranse er i gang. Premien er ti millioner sveitiske franc for Bonds hode levert på et sølvfat. Tamil Rahani, sist sett i en Zeppeliner over Lake Geneva i forrige bok, Role Of Honor, er på dødsleiet. Hans dødsønske er å se Bond dø før han selv gjør det.Både Miss Moneypenny og May blir kidnappet for å hindre Bond. I tillegg er det to mystiske kvinner inne i bildet, Principessa Sukie Tempesta og hennes venn, Nannie Norrich, som Bond må forholde seg til. Hvem sitt hode havner på fatet til slutt?

Fakta:
Winthers Forlag holdt til på Hamar, og var et typisk mindre folkelesningforlag, som forsøkte seg med både pocketbøker og et par-tre hefteserier. Deres Bond-bøker var norsk språklige pulpfictionutgivelser så det holdt. Alle tre ble utgitt samtidig, og rundt lanseringen av Licence To Kill-filmen i Norge. Det kunne ha gått bra, men det var nok flere som så filmen enn som kjøpte bøkene. Disse bøkene ga Winthers Forlag ut: 007 – med rett til å drepe (Licence To Kill) 007 – ingen lever evig (Nobody lives for ever) Merket nr. 2 007 – ingen avtale, Mr. Bond (No deals, Mr. Bond) Merket nr. 3 Fakta skrevet av Willy B.

Smusscover: Nei
Omslag: Softcover
Sider: 240
Oversetter: Anthon Olstad
Land: Norge
Utgiver: Winthers Forlag

JB

FORFATTER
John Gardner

ANDRE UTGIVELSER
Nobody Lives Forever (1986)



Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Baron Bomburst: [very frustrated] Dolls! Dolls! I have hundreds of dolls! "
Chitty Chitty Bang Bang (1968)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…