Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
04.06.21 kl. 20:50

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Originalromaner     Norske utgivelser     Forfattere     Øvrige bøker     Anmeldelser  
 Ian Fleming   Kingsley Amis   John Gardner   Raymond Benson   Charlie Higson 
James Bond: Med fornyet lisens (1983)

Handling:
Bond er tilbake og han er bedre enn noensinne, i alle fall synes Miss Moneypenny det. Og det er bare et spørsmål om tid før skjønnheten Lavender Peacock vil si seg enig. Bond drikker mindre alkohol nå, trener mer og røyker sigaretter med lavt tjæreinnhold. Men 80-årene har også nådd MI6. Politiske hensyn får konsekvenser for tjeneste. 00-seksjonen, for eksempel, blir nedlagt. Men M bryr seg ikke om slike beslutninger. Han mener at landet trenger en problemløser.Når en internasjonal terrorist kalt Franco har et møte med den anerkjente fysikeren Lair of Murcaldy, må problemløser Bond infiltrere Lairdens slott. Bond setter seg i sin nye bil, en Saab 900 Turbo, utstyrt med det siste utstyret fra Q-avdelingen og drar til det nordvestlige høyland. Der møter han en skurk som er beredt til å ofre mesteparten av den vestlige verden for å bevise at bare han har teknologien som kan sørge for at menneskeheten overlever et eventuelt nuklært holocaust.

Fakta:
John Gardner var mannen som fikk æren av skape James Bonds liv på nytt i romanform. Det ble femten romaner pluss en bearbeidelse av et filmmanus før han ga seg, hvilket i og for seg er imponerende nok. Jeg finner dem ganske varierende i kvalitet, og jeg tror nok jeg mener at sett under ett, er de første er best. Omslaget ble laget av Rolf Graff. Denne boken ble også utgitt i pocketutgave i Norge. Det skjedde året før, i 1982. Fakta skrevet av Willy B.

Smusscover: Ja
Omslag: Hardcover
Sider: 214
ISBN: 82-05-13325-5
Oversetter: Theodor Madsen
Land: Norge
Utgiver: Gyldendal Norsk Forlag

JB

BILDEGALLERI
Klikk på bildene for å forstørre

FORFATTER
John Gardner

ANDRE UTGIVELSER
Licence Renewed (1981)
James Bond: Med fornyet lisens (1982)  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Truly Scrumptious: I've never been... Caractacus Pott: Spoken to like that? Well, maybe it's about time! "
Chitty Chitty Bang Bang (1968)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2021. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2021 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…