Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Originalromaner     Norske utgivelser     Forfattere     Øvrige bøker     Anmeldelser  
 Ian Fleming   Kingsley Amis   John Gardner   Raymond Benson   Charlie Higson 
The Moneypenny Diaries: Guardian Angel (2005)

Handling:
Dette er den første dagboken i en serie på tre om hvilke opplevelser Miss Jane Moneypenny har hatt i tjeneste for den britiske etterretning, som personlig sekretær til M og kollega av James Bond. Det viser seg at Miss Jane Moneypenny ikke var en rolig tilskuer til begivenhetene. Hun spilte en viktig rolle i flere saker, som atomvåpenkrisen på Cuba. Et liv innenfor ettterretningen hadde sin pris. Personlige forhold måtte bygges på løgner og familieliv vanskelig.

Fakta:
Tittelen på smussomslaget er The Moneypenny Diaries: Intended For Her Eyes Only, og på ryggen bare The Moneypenny Diaries, men den fullstendige tittelen inne på tittelhodet er The Moneypenny Diaries: Guardian Angel. Det het også boken da den i 2006 ble utgitt som pocket i England, også med et noe annerledes omslag. Forfatteren Kate Westbrook er et pseudonym for Samantha Weinberg (f. 1970). Hun er utdannet ved Cambridge og Harvard universitetene i England. The Moneypenny Diaries, som er tenkt å være en serie på tre bøker, er offisielt godkjent av Ian Fleming Publications (IFPL). Samantha Weinbergs agent jobbet på oppdrag fra IFPL for å komme opp med nye idéer for James Bond-serien/universet. Idéen om en biografi om Miss Moneypenny dukket opp, som siden ble utviklet til dagbokform. Samantha Weinberg fikk klarsignal og startet med å skrive en lang biografi om den fiktive Moneypennys liv og karriere. Hun leste Ian Flemings Bond-romaner på nytt (flere av de hadde hun lest tidligere) og hun leste biografiene om selve Ian Fleming. Denne første boken finner sted i 1962, og fokuserer på Cuba-krisen som skjedde det året.

Smusscover: Ja
Omslag: Hardcover
Sider: 240
ISBN: 0-7195-6740-8
Land: England
Utgiver: John Murray Publishers
Utgivelsesdato: 10.10.2005

JB

BILDEGALLERI
Klikk på bildene for å forstørre

FORFATTER
Samantha Weinberg



  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Sir Donald Munger: You have been on holiday, I understand. Relaxing, I hope? James Bond: Oh, hardly relaxing, but most satisfying. "
Diamonds Are Forever (1971)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…