Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Filmer     Skuespillere     Filmskapere     Andre filmer  
 Offisielle   Uoffisielle   Dokumentarer   Ian Fleming   Chitty Chitty Bang Bang 
Claudine Auger
Født: 26.04.1942 Frankrike

Biografi
Dominique, eller Domino som hun blir kalt av venner, er en vakker, ung kvinne som er sammen med SPECTRE’s nr. 2 agent, Emilio Largo. Livet hennes med Largo er spekket med luksus, men hun er på mange måter fanget i denne verdenen. Hun kjeder seg veldig, og synes det er spennende å gå inn i et eventyr med Bond, som motvillig informer henne om at hennes bror, en NATO-pilot, er blitt myrdet på ordre fra Largo. Fullstendig knust av en slik nyhet, risikerer Domino livet sitt for å hjelpe Bond, og til slutt får hun også gleden av å eliminere sin gamle sjef.

Claudine Auger, som tidligere har vært Miss Frankrike, var et godt valg i rollen som Domino, som er en av de mer komplekse og sammensatte Bond-kvinnene. Auger er fantastisk vakker, men samtidig klarer hun å formidle kvalitetene hos en oversett, ulykkelig og uelsket ung kvinne som er fanget i et trist og ensomt luksusliv.

I likhet med flere andre Bond-piker fra de tidlige filmene, ble også Auger dubbet i filmen.

Etter filmen fikk Auger flere roller i europeiske filmer, men aldri i Hollywood.



Vidar Eliassen

FILMOGRAFI
Thunderball (1965)
Dominique «Domino» Derval
Bond-pike



Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Helga Brandt: I've got you now. James Bond: Well enjoy yourself. "
You Only Live Twice (1967)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…