Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Originalromaner     Norske utgivelser     Forfattere     Øvrige bøker     Anmeldelser  
 Ian Fleming   Kingsley Amis   John Gardner   Raymond Benson   Charlie Higson 
Shirley Eaton
Født: 12.01.1937 London, England

Biografi
Til tross for at Shirley Eaton kun medvirker i mindre enn fem minutter av filmen Goldfinger, gjør ”gullmalingen” hennes denne scenen til en av de mest berømte og visuelt mest fascinerende i hele Bond-serien. Scenen ble i november 1964 gjenskapt på forsiden av Life Magazine, og skapte sensasjoner.

Eaton var på dette tidspunkt allerede en vel etablert skuespiller, særlig kjent for sine bidrag i britiske komedier fra 50-tallet og oppover. Londonjenta spilte mot de fleste toppstjernene i England på denne tiden. Hun var også med i flere av de populære Carry On-filmene og senere i noen The Saint (Helgenen)-episoder hvor hun spilte mot den fremtidige James Bond, nemlig Roger Moore.

Men ikke lenge etter ga Shirley Eaton opp karrieren som skuespiller, for å være hjemmeværende mor. Hun har ikke angret. I 1999 sa hun til Starlog Magazine: «En karriere er en karriere, men en mor er du til du dør». Eaton er ofte på filmmesser og stiller opp for Bond-fansen med autografer og bildeposeringer.

Her et lite handlingsreferat om Bonds møte med Jill Masterson i Goldfinger:

Da Felix Leiter gir Bond beskjed om å passe på Auric Goldfiner, får han mistanke om at Goldfinger ikke helt følger spillereglene i kortspillet han medvirker i. Bonds første møte med Jill er når han entrer Goldfingers suite. De havner raskt mellom laknene. Senere den kvelden blir Masterson utsatt for Goldfingers revansje, som også er en av de mest berømte scenene i James Bond-serien. Han oppdager Masterson død på hotellrommet, dekt av gullmaling, liggende på sengen.

Ved sin entre er Jill Masterson ansatt hos Goldfinger for å hjelpe ham med å jukse i kortspill. Gjennom en kikkert observerer hun kortene som Goldfingers motspiller sitter med, og informerer ham om dette gjennom en øreplugg han har plassert i øret. Jill Masterson er en intelligent og vakker kvinne som Bond synes er for snill til å omgåes en kjeltring som Goldfinger.



Vidar Eliassen

FILMOGRAFI
Goldfinger (1964)
Jill Masterson
Bond-pike

BØKER
Golden Girl (1999)
Rolle: Forfatter



  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Franz Sanchez: Señor Bond, you got big cojones. You come here, to my place, without references, carrying a piece, throwing around a lot of money... but you should know something: nobody saw you come in, so nobody has to see you go out. "
Licence To Kill (1989)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…