Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Filmer     Skuespillere     Filmskapere     Andre filmer  
 Offisielle   Uoffisielle   Dokumentarer   Ian Fleming   Chitty Chitty Bang Bang 
Eunice Gayson
Født: 17.03.1928 Surrey, England Død: 08.06.2018

Biografi
Sylvia Trench er den første Bond-piken i filmserien. Vi møter faktisk henne før vi blir introdusert for James Bond i Dr. No.

Bond møter henne på den fasjonable London-klubben Le Cercle.

Mens hun taper mot Bond i kortspillet Chermin de Fer, høyner hun innsatsen for å vinne over ham.

Hun er likevel en elegant taper. Når Bond forlater spillet, sier han: «What other games do you play?» og Sylvia svarer: «Golf, among other things».

Senere overrasker Sylvia ham i å spille «sexy golf» i leiligheten sin. Bond er veldig overrasket – og det samme er vi seere! Men Bond legger raskt ned pistolen.

Han er på vei ut i viktig ærend, men dette er også viktig! Det nye paret rekker dermed en liten kosestund før Bond reiser til Crab Key.

Den eneste gangen vi ser Sylvia igjen er i neste film, From Russia With Love. Da hygger Bond og Sylvia seg på piknik, men så ringer telefonen i bilen.

Det er selvsagt Moneypenny, som kaller ham inn til MI6-kontoret. Bond sier: «I’m reviewing an old case«. Når Moneypenny hører Sylvia i bakgrunnen, sier hun: «Your old case sounds interesting, James».

Vi lærer nesten ingenting om Sylvia Trench, verken i Dr. No eller From Russia With Love. Den opprinnelige ideen var at Sylvia skulle være med i film etter film, som den forsmådde kjæresten som måtte vente hjemme i London mens Bond var på oppdrag verden rundt. Og Bond måtte alltid reise rett før Sylvia skulle få litt kos. Fordi Terence Young ikke regisserte den den tredje filmen, Goldfinger, forsvant Eunice Gayson ut av serien.

Eunice Gayson skulle opprinnelig få rollen som Miss Moneypenny, men Lois Maxwell fikk som kjent den rollen. I begge Bond-filmene ble stemmen hennes dubbet, som så mange andre Bond-piker, av Nikki van der Zyl.

Gayson fikk med årene en del erfaring fra musikaler i Londons West End og i Hammers skrekkfilmer og var også med i TV-serier som The Saint og The Avengers.

I senere tid har Gayson vært fast deltaker på arrangementer i Bond-miljøet og skrevet en selvbiografi.

Hun døde 8. juni 2018, i en alder av 90 år.

Det var den offisielle Twitter-kontoen som meldte om dødsfallet:



JB

FILMOGRAFI
Dr. No (1962)
Sylvia Trench
Bond-pike
From Russia With Love (1963)
Sylvia Trench
Bond-pike

BILDEGALLERI
Eunice Gayson i rollen som Sylvia Trench og Sean Connery som James Bond i Dr. No (1962)
Susanne Finstad og Eunice Gayson under ”40th Anniversary Thunderball”. Foto: John Berge
Klikk på bildene for å forstørre



  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Q: Oh, grow up, double-O Seven! "
The World Is Not Enough (1999)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…