Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
28.03.20 kl. 20:50

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  All musikk     Singler     Komponister     Tekstforfattere     Artister  
 Soundtracks (offisielle)   Soundtracks (uoffisielle)   Soundtrack (videogame)   Samlealbum 
 Hyllestalbum   Chitty Chitty Bang Bang   ï¿½vrige utgivelser 
Michael Kamen
Født: 15.04.1948 New York, USA Død: 18.11.2003

Biografi
New Yorkeren Michael Kamen er den femte offisielle James Bond-komponisten i rekken, og den andre amerikanske av dem (bysbarnet Marvin Hamlisch – også fra New York – var den første i 1977 med The Spy Who Loved Me). Kamen trådte inn i Bond-serien etter det som skulle vise seg å bli John Barrys siste score i serien (The Living Daylights i 1987) og den andre og siste filmen med Timothy Dalton som agent 007.

For tittelmelodien ”Licence To Kill” henvendte Kamen seg til popmaestroene Narada Michael Walden og Walter Afanasieff, og fikk med seg Gladys Knight som vokalist. Melodien er i stil med Shirley Basseys ”gode, gamle”, ikke minst siden Gladys Knight har en lignende vokalsound. Det ble også laget en annen popmelodi, ”If You Asked Me To”, som ble fremført av Patti LaBelle og ble brukt som sluttsang i filmen, Samme sang ble forøvrig en hit med Celine Dion noen år senere.

Kamen hadde før Licence To Kill nesten 20 års erfaring som filmkomponist, og hadde nylig gjort seg bemerket med scorene til actionfilmen Lethal Weapon (1987) og thrilleren Someone To Watch Over Me (1987).

Soundtracket ble utgitt på MCA Records i 1989 og er siden den gang ikke blitt relansert på CD. Det inngår dermed ikke i EMIs ”remastered” serie.JB

FILMOGRAFI
Licence To Kill (1989)
Rolle: Komponist

MUSIKK
Licence To Kill (1989)
Rolle: Komponist
The Best of Bond… James Bond (2008)
Rolle: Komponist  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Luther Stickell: You really think we can do this. Ethan Hunt: We're going to do it. "
Mission: Impossible (1996)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2020. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2020 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…