Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Filmer     Skuespillere     Filmskapere     Andre filmer  
 Offisielle   Uoffisielle   Dokumentarer   Ian Fleming   Chitty Chitty Bang Bang 
Andrew Scott
Født: 21.10.1976 Dublin, Irland

Biografi
Den irske skuespilleren Andrew Scott er født og oppvokst i hovedstaden Dublin i en søskenflokk på tre, som eneste gutt. Hans mor Nora var kunstlærer og faren Jim jobbet på et offentlig arbeidsformidlingskontor.

Scott fikk sin filmdebut som 17-åring i den irske filmen Korea. I en alder av 20 avbrøt han studiene ved dramalinjen på Trinity College i Dublin. Han fikk roller i flere stykker som skuespiller ved det irske nasjonalteateret, The Abbey Theatre.

I 1998 hadde den da 22 år gamle skuespilleren, sammen med mange andre unge irske skuespillere, en liten rolle i Steven Spielbergs mesterlige krigsdrama Saving Private Ryan. Scott spiller en av soldatene under invasjonen av stranda i Normandie.

Hans store gjennombrudd kom i den britiske moderne Sherlock Holmes TV-serien, Sherlock (2010-), som karakteren Jim Moriarty. For denne rollen har han vunnet to priser for beste mannlige birolle, både en BAFTA-pris og en IFTA. Disse står henholdsvis for the British Academy of Film and Television Arts og Irish Film & Television Academy.

Lite er foreløpig gjort kjent om Scotts karakter som Max Denbigh i Spectre (2015). Men da et nytt synopsis ble offentliggjort 22.07.2015 kom det frem at hans rollefigur er sjefen for nyopprettede National Security. Denbigh er kritisk til Bonds handlinger og mener MI6 har mistet sin relevans, heter det i beskrivelsen på 007.com.


Vi har lagt ham til som «Bonds venn» her inntil videre, men vi heller mot det som traileren vitner om, at han faktisk er på SPECTREs side. Som muldvarp!

Joakim Rekaa

FILMOGRAFI
Spectre (2015)
Denbigh
Bonds venn



Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Donald "Red" Grant: Is any of the opposition around? James Bond: Not in any condition to be worried about. "
From Russia With Love (1963)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…