Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
04.06.21 kl. 20:50

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Filmer     Skuespillere     Filmskapere     Andre filmer  
 Offisielle   Uoffisielle   Dokumentarer   Ian Fleming   Chitty Chitty Bang Bang 
Christoph Waltz
Født: 14.10.1956 Wien, Østerrike

Biografi
Per februar 2015 er det kjent at den flerspråklige skuespilleren vil spille rollen som Franz Oberhauser i årets kommende Bond-film Spectre.

I Ian Flemings novelle Octopussy omtales figuren Hannes Oberhauser som en slags farsfigur for Bond. Hvorvidt det er denne Oberhauser som Waltz vil spille, eller en annen karakter, er foreløpig uklart. Andre rykter vil også ha det til at Waltz faktisk skal spille selveste Ernst Stavro Blofeld. Eller kanskje han er «Spectre number two»?

Waltz kommer fra en søskenflokk på fire. Han ble født inn i en teaterfamilie hvor den østerrikske moren Elisabeth Urbancic var kostymedesigner, og den tyske faren Johannes Waltz var arbeider som bygde teaterkulisser. I tillegg var hans bestemor og ste-bestefar skuespillere ved det anerkjente Burgtheater i Wien.

Tysk-østerrikeren studerte drama på slutten av 1970-tallet ved Max Reinhardt Seminar, som er teaterskoledelen av University of Music and Performing Arts, i Wien. Unge Christoph brukte også tid på å studere «Method acting» i New York. Som uteksaminert skuespiller viste han seg fram på teaterscener som Schauspielhaus i Zürich, Burgtheater i Wien, og Salzburg Festival. Han spilte hovedsakelig på teater på 80-tallet, men fikk etter hvert flere og roller innen både TV og film i Tyskland og Østerrike.

Den verdensvante skuespilleren eier bosteder i både Berlin, Los Angeles og London. Han er gift med kostymedesigneren Judith Holste, som han har ett barn med. Han har også tre barn fra et tidligere ekteskap.

Mannen som stjerneregissør Quentin Tarantino har brukt med bravur i både Inglorious Basterds (2009) og Django Unchained (2012), har blitt en Hollywood-yndling som engasjerer publikum med sine spesielle og intense rolletolkninger.

I begge filmene snakker Waltz tysk, fransk og engelsk. Han snakker disse tre språkene flytende i det virkelige liv også.

Han er selv stemmeskuespiller til sine egne roller når hans filmer dubbes til fransk og tysk. I Inglorious Basterds snakker karakteren hans også italiensk. Han har medgitt at han ikke kan det språket flytende.

Waltz har vunnet Oscar for beste mannlige birolle to ganger. For sine roller i begge Tarantino-filmene.

Joakim Rekaa

FILMOGRAFI
Spectre (2015)
Franz Oberhauser
Superskurk  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Tee-Hee: Mr. Bond, its good to see you again. "
Live And Let Die (1973)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2021. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2021 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…