Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Filmer     Skuespillere     Filmskapere     Andre filmer  
 Offisielle   Uoffisielle   Dokumentarer   Ian Fleming   Chitty Chitty Bang Bang 
Naomie Harris
Født: 06.09.1976 London, England
Aliaser: Naomie Melanie Harris

Biografi
Eve er Harris' rollenavn i den 23. Bondfilmen, Skyfall. Lenge før filmens premiere verserte det mange rykter om Harris skulle spille rollen som M’s famøse sekretær, miss Moneypenny. Harris avfeide lenge ryktene og sa at Eve er langt ifra en kontorrotte.

«Eve tror hun er på høyde med Bond, men hun er egentlig bare lærlingen hans,» har den engelske skuespillerinnen tidligere sagt om rollefiguren sin.

Da Skyfall ble lansert ble publikum noe overrasket da Eve forteller Bond i slutten av filmen at hennes fulle navn er Eve Moneypenny, i det hun setter seg ned bak en kontorpult i forværelset til M’s kontor.

Eve er en meget sentral karakter i filmen. Hun hjelper Bond i hele innledningsekvensen før Adeles tittelsang innleder hoveddel av filmen. Eve er tydelig ikke på høyde med Bond, da hun både småkræsjer med bilen de bruker i jakten på småskurken Patrice, og ikke minst skyter Bond ned fra taket på et tog i fart. Eve tror lenge hun har drept Bond, men hun fremstår oppsiktsvekkende rolig og flørtende når hun treffer James igjen i live. Hun dukker også opp i Shanghai, under 007’s jakt på Patrices arbeidsgiver, Raoul Silva. Der ser vi henne og Bond utføre en «close shave», som før øvrig er en referanse til scenen mellom Bond og Pussy Galore i Goldfinger på jetflyet, hvor Galore spør Bond: «You like close shaves, don’t you?». Vi får ikke vite hva som egentlig skjer denne natten mellom Bond og Eve, som også spiller på den intense flørtingen vi kjenner igjen fra tidligere tolkninger av forholdet mellom Bond og Moneypenny.

Harris er født og oppvokst i London. Hun er enebarn - datter av sitcom forfatteren Lisselle Kayla, som i sin tid emigrerte fra Jamaica til England.

Harris er buddhist.

Enebarnet viste tidlig interesse for skuespill og allerede som niåring begynte Harris å opptre i TV-serier. Fra hennes TV-seriekarriere har hun blant annet spilt i Simon and the Witch (1987-1988) og The Tomorrow People (1994-1995).

I 1998 ble hun uteksaminert fra Pembroke College, Cambridge med en grad i Social and Political Sciences (dvs: Statsvitenskap). Tiden ved Cambridge har Harris beskrevet som vanskelig. Hun mistrivdes, og legger til at de andre studentene var så annerledes fra henne. Hun følte seg ensom, var ulykkelig og gråt hver dag.

Etter tiden i Cambridge gikk hun på Bristol Old Vic Theatre School, og fikk senere flere roller i kjente filmer. Hennes store gjennombrudd må sies å ha vært i 2002. Da spilte hun i den britiske thrilleren 28 Days Later. Vi kjenner henne kanskje aller best fra rollen som Tia Dalma i Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006) og Pirates of the Caribbean: At World's End (2007).

Joakim Rekaa

FILMOGRAFI
Skyfall (2012)
Eve
Bond-pike
Spectre (2015)
Miss Moneypenny



Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Jemimah: He's awful! Jeremy: He's terrible! Caracticus Potts: Not only that, he isn't even nice! "
Chitty Chitty Bang Bang (1968)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…