Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Filmer     Skuespillere     Filmskapere     Andre filmer  
 Offisielle   Uoffisielle   Dokumentarer   Ian Fleming   Chitty Chitty Bang Bang 
Bérénice Marlohe
Født: 19.05.1979 Paris, Frankrike

Biografi
Den kjempevakre franske kvinnen spiller rollen som Sévérine i Skyfall.

Marlohe har selv beskrevet rollefiguren som glamorøs og gåtefull.

Hun har fortalt at hun hentet inspirasjon fra Famke Janssens tolkning av rollen Xenia Onatopp fra Pierce Brosnans første Bondfilm; GoldenEye (1995).

At Sévérine er både glamorøs og gåtefull kan vi skrive under på, og vi beskriver henne også som forførerisk. Før Bond havner i basketak med småskurken Patrice høyt oppe i en skyskraper i Shanghai, ser vi Séverine avduke et maleri for en kunde som skal myrdes. Etter at Patrice har falt til sin død ser vi henne stå og se etter hvem som gjemmer seg i mørket i den motsatte skyskraperen. Séverine kjenner åpenbart til at noen andre enn den som var lovet dusøren for mordet vil dukke opp, da hun erkjenner ovenfor Bond at hun vet om Patrices død når de treffes på kasinoet «The Golden Dragon». Bond forstår at hun blir overvåket og kontrollert av Raoul Silvas livvakter, fremfor beskyttet, og lanserer sin teori om at hun er tidligere barneprostituert. Agent 007 forstår at Silva må ha kjøpt henne, og fikk henne til å føle seg trygg. Imidlertid ønsker Séverine at Bond skal drepe Silva, og de innleder et samarbeid. Hun forteller ham hvilken båt han kan gå på for å bli med henne til Silvas øy. Bond sniker seg inn uten at hun eller vaktene på båten ser ham, og vi ser en ganske het dusjscene mellom de to. Marlohes karakter får dessverre ikke så mye mer tid på skjermen, da Silva tydelig mener at hun har forrådt ham ved å føre Bond til hans øy. Ved å utfordre 007 til en duell, bindes hun fast. Silva og Bond skal kjempe om hvem som skyter nærmest et shotteglass på Séverines hode. Bond bommer med vilje, men Silvas skudd treffer henne i hodet

Marlohe er et forholdsvis ubeskrevet blad for verdenspublikummet, og har hovedsakelig opptrådt på fransk fjernsyn. Hennes TV-karriere innholder blant annet roller i Père et Maire (2002), Equipe médicale d’urgence (2006), Femmes de loi (2008) og R.I.S. Police scientifique (2009-2012).

Den smellvakre skuespillerinnen har spilt i den franske komedien Un bonheur n'arrive jamais seul, med blant annet Sophie Marceau. Henne kjenner vi Bondfans best fra The World Is Not Enough (1999) som Bondpiken/bondskurken Elektra King.

Bondskjønnheten er datter av en fransk mor, mens hennes far er halvt kambodsjaner og halvt kineser. Moren er lærer og faren er lege.

Opprinnelig hadde unge Bérénice ambisjoner om å bli pianist, samt artist. Hun studerte ved det prestisjetunge French arts school Conservatoire de Paris i 10 år.

Marlohe er kjent for å ha sterk tro på skjebnen. I et intervju har hun hevdet at hun drømte om å spille sammen med Javier Bardem, et halvt år før hennes audition til Skyfall. Etter drømmen visste hun at dette ville gå i orden. Ikke før hun hadde fullført sin andre audition Skyfall ble hun fortalt at Bardem muligens ville spille en rolle i filmen.

Klokkeprodusenten Omega har sikret seg den franske kvinnen som en av deres merkevareambassadører.

Joakim Rekaa

FILMOGRAFI
Skyfall (2012)
Séverine
Bond-pike



  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"David Breckinridge: You're being investigated for treason. Pete Garrison: What? David Breckinridge: I'm just going by what the evidence says. Pete Garrison: I'm the one who set up this investigation. I AM being framed! "
The Sentinel (2006)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…