Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
25.01.19 kl. 10:50

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
ANNONSER
STØTTESPILLERE
 
  Filmer     Skuespillere     Filmskapere     Andre filmer  
 Offisielle   Uoffisielle   Dokumentarer   Ian Fleming   Chitty Chitty Bang Bang 
Olga Konstantinova Kurylenko
Født: 14.11.1979 Berdyansk, Ukraina

Biografi
Olga Konstantinova Kurylenkos far, Konstantin Kurylenko, forlot familien rett etter at Olga ble født. Etter en bitter skilsmisse måtte moren, Marina Alyabysheva, kjempe for å overleve som kunstlærer. Olga ble oppdratt av bestemoren Raisa, vokste opp i den ytterste fattigdom der seks voksne og mange barn delte fire rom, og hun måtte selv reparere de slitte klærne sine.

Som 13-åring reiste Olga til Moskva sammen med moren. På en undergrunnsstasjon ble hun oppdaget av en agent som tilbød henne jobb som modell. Moren var i utgangspunktet skeptisk, men Olga gjorde til slutt et godt karrierevalg, og gjennomgikk modelltrening i Moskva. Hun studerte også kunst og språk, og tok piano- og dansetimer. Da hun fylte 16 var hun klar for neste steg: Hun flyttet til Paris, lærte fransk på seks måneder og skrev kontrakt med Madison Agency. Som 18-åring, dukket Olga opp på forsiden av Glamour, og senere figurerte hun i anerkjente magasiner som Elle, Madame Figaro, Marie Claire og Vogue. I tillegg ble hun frontfigur for undertøyskjeden Lejaby lingerie.

I 1999 giftet hun seg med den franske fotografen Cedric van Mol, men de to skilte seg igjen to år senere. Hun presenterte seg selv for skuespillerbyråer, byttet omsider catwalken ut med filmduken, og karrieren begynte for alvor å ta av. I 2005 filmdebuterte hun i rollen som den sensuelle skjønnheten Iris i Diane Bertrands L’annulaire.

Olgas filmroller har ofte vært dampende hete, og den naturlige skjønnheten og nakenheten hennes har tiltrukket seg horder av mannlige fans. Hun spilte mot Elijah Wood i Paris, je t'aime (2006), og deretter hadde hun birollen som den russiske skjønnheten Nika Boronina i agentthrilleren Hitman (2007). Her viser Olga også seg frem til de grader, med opptil flere nakenscener.

I Quantum of Solace, spiller hun Camille Montes Rivero. Camille er en boliviansk kvinne på jakt etter hevn. Hun vil crepe general Medrano, som drepte hennes famile da hun var barn.

Barbara Broccoli har sagt at hun ønsket at Camille skulle komme tilbake i Skyfall eller en fremtidig film.

I senere tid har Kurylenko vært med i Terrence Malicks To the Wonder og sci-fi-eposet Oblivion sammen med Tom Cruise. Hun spiller også rollen som Alice Fournier, som er en av hovedrollene i den kommende spionfilmen November Man, med Pierce Brosnan som en pensjonert CIA-agent, hvis oppdrag er å beskytte Fournier og avverge en verdensomspennende konspirasjon.

Oppdatert juni 2014 av John Berge.

Vidar Eliassen

FILMOGRAFI
Quantum of Solace (2008)
Camille
Bond-pike  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Le Chiffre: Yes, mister Bond, you have almost destroyed me. You have almost succeeded. In fact my life deponds upon finding that cheque. So by the way does yours! "
Casino Royale (1954)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2019. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2019 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…