Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  All musikk     Singler     Komponister     Tekstforfattere     Artister  
Bob Simmons
Født: 31.03.1931 Fulham, England

Biografi
Bob Simmons blir vurdert som en av tidenes beste britiske stuntmenn og stuntkoordinatorer. På mange måter var Simmons bidrag en medvirkende årsak til de tidlige Bondfilmenes tøffhet og maskuline tone. Første gangen Simmons arbeidet for Broccoli, var med filmen Red Beret fra 1954, hvor Cubby, etter at 1/3 av innspillingen var unnagjort fortalte Simmons at han heretter ville få permanent ansettelse i hans fremtidige filmer.

Actionsekvenser måtte arrangeres nøye for å funke på film, i følge Simmons: Jeg så ofte personer gjøre kampscener fra barer, og de klarte aldri å gjøre dem i et opptak, fordi det ikke var øvet på. Simmons startet derfor med å koreografere actionsekvensene slik at alle bevegelser kunne repeteres. Simmons filmet actionsekvenser i oversiktsbilder, med stuntmenn, og deretter scenene med Bondskuespilleren.

Ifølge regissør Terence Young var Bob Simmons, hvis utseende i yngre dager var svært attraktivt, en kandidat til å spille Bond i Dr. No. Når Connery fikk rollen ble han automatisk stuntmann og stuntkoordinator. Svært ofte i flere nøkkelsekvenser fra 60-tallet, var det nettopp Connerys Bond og Simmons som kjempet mot hverandre, inkludert basketaket med sjåføren fra Dr. No og kampen i teaseren til Thunderball. Simmons gjorde også en rekke stunt for Connery, deriblant i klimakset fra Dr. No, og i kampen mellom Bond og Red Grant på Orient Ekspressen fra Russia With Love.

Men Bob Simmons har ikke bare vært stand in for Connery i selve Bondfilmene. Han var det også i gunbarrel sekvensene i de tre første filmene, før et nytt filmformat tvang produksjonsdesigner Maurice Binder til å filme gunbarrel-sekvensen den på nytt i forbindelse med Thunderball, og da med Sean Connery.

Bob Simmons døde i 1988.

Vidar Eliassen

FILMOGRAFI
Diamonds Are Forever (1971)
Rolle: Stuntperson
The Spy Who Loved Me (1977)
Rolle: Stuntperson
Moonraker (1979)
Rolle: Stuntperson

BØKER
Nobody Does It Better: My 25 years of stunts with James Bond and other stars (1987)
Rolle: Forfatter



Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Caractacus Pott: You'll find a slight squeeze on the hooter an excellent safety precaution, Miss Scrumptious. "
Chitty Chitty Bang Bang (1968)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…