Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Filmer     Skuespillere     Filmskapere     Andre filmer  
 Offisielle   Uoffisielle   Dokumentarer   Ian Fleming   Chitty Chitty Bang Bang 
Barbara Broccoli
Født: 18.06.1960
Aliaser: Barbara Dana Broccoli

Biografi
Barbara Dana Broccoli er en av filmbransjens mektigste kvinnelige produsenter, men samtidig en av de mest mediesky. Hun liker i motsetning til sin halvbror og medprodusent Michael G. Wilson ikke å bli avbildet og hun stiller sjelden opp på intervjuer. Et unntak fra regelen var i 2006, hvor hun titt og ofte snakket med journalister. Dette først og fremst for å forsvare valget av Daniel Craig i rollen som James Bond. Også i forbindelse med Quantum of Solace har Broccoli trådt litt mer frem.

Men ingen er i tvil om at hun helst vil holde en lav profil. Dette er kvinnen som fremfor noen bestemmer hva som har skjedd med James Bond som filmfigur etter farens død 27. juni 1996.

Det er klart, når du har vokst opp bak scenene på James Bond-filmene gjennom hele 60- og 70-tallet, så må det gi stor påvirkning på de livsvalgene man tar. Vesle Barbara lekte med kopimaskinen på Eon-kontoret, og hun ble syk da hun måtte sove på gulvet i Japan under produksjonen av You Only Live Twice (1967).

Barbara er den yngste av fire barn som ble oppdratt av Albert R. Broccoli og Dana Broccoli. Dana Broccoli fødte Michael G. Wilson før ekteskapet med Albert R. Broccoli.

Barbara Dana Broccoli tok sin universitetsutdannelse på Loyola University i Los Angeles, California, med spillefilm og TV som spesialområde. Selvsagt! Hennes første offisielt krediterte jobb på en Bond-film var i Octopussy (1983). Her var hun i en alder av 22 år assisterende regissør, intet mindre. På A View to a Kill (1985) var hun «additional assistant director», og på The Living Daylights (1987) og Licence To Kill (1989) var hun medprodusent, sammen med Tom Pevsner.

Ifølge tabloidene datet Barbara selveste Timothy Dalton mens han var James Bond.

I en utgave av bransjebladet Variety i august 1990 ble det rapportert at Albert R. Broccoli hadde overført Eon Productions Ltd. til Barbara og hennes halvbror, Michael G. Wilson.

Fra og med GoldenEye (1995) var det Barbara og Michael som skulle bevise at James Bond hadde livets rett som filmserie. Hun har rykte på seg for å være en tøff kvinne med bein i nesa, som det heter, og kvier seg ikke for hardt arbeid og strevsomme oppgaver ute på location.

Barbara Broccoli har også produsert TV-filmen Crime of the Century (1996) og teaterversjonen av Chitty Chitty Bang Bang i Londons West End. Begge av personlige årsaker. Charles Lindberg var farens største helt, og Chitty Chitty Bang Bang ble produsert som film av Albert R. Broccoli.

Hun er gift med filmprodusent Frederick Zollo, som er ti år eldre enn henne. Zollo har filmer som Mississippi Burning (1988) og Quiz Show (1994) på CV-en.

I februar 2008 ble hun utnevnt til Officer of the Order of the British Empire (OBE).

Kilder:

wikipedia.org

hollywood.com

imdb.com

JB

FILMOGRAFI
The Living Daylights (1987)
Associate Producer
Licence To Kill (1989)
Associate Producer
GoldenEye (1995)
Rolle: Produsent
Tomorrow Never Dies (1997)
Rolle: Produsent
The World Is Not Enough (1999)
Rolle: Produsent
Die Another Day (2002)
Rolle: Produsent
Casino Royale (2006)
Rolle: Produsent
Quantum of Solace (2008)
Rolle: Produsent
Skyfall (2012)
Rolle: Produsent
Spectre (2015)
Rolle: Produsent



Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Austin Powers: You're insane, Goldmember. Goldmember: And that's the way, uh huh, uh huh, I like it [mutters] Goldmember: KC and the Sunshine Band. "
Austin Powers in Goldmember (2002)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…