Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Originalromaner     Norske utgivelser     Forfattere     Øvrige bøker     Anmeldelser  
 Ian Fleming   Kingsley Amis   John Gardner   Raymond Benson   Charlie Higson 
Colonel Sun (1968)

Handling:
Det starter rolig og behagelig for James Bond, med en god lunsj, et slag golf … Så en solfult ettermiddag blir Ms hjem angrepet. Alle de ansatte blir drept, og M blir kidnappet av People's Liberation Army of China under ledelse av Colonel Sun Liang-tan. Sun håper på denne måten å kunne lure Bond inn i sitt nett, slik at både den berømte agenten og hans sjef kan bli drept. En viktig russisk konferanse skal finne sted i Hellas, og Sun planlegger å sprenge stedet i filler og etterlate M og James Bonds døde kropper på stedet, for å implisere at det var de og den britiske etterretning som sto bak. 007 innleder et samarbeid med den russiske agenten Ariadne Alexandrou og hennes greske venn, Niko Litsas. Sammen går trioen til angrep på Colonel Sun og hans småskurk, eks-nazisten Von Richter, som har base på en gresk vulkanøy. Trioen blir fanget av skurkene og Bond blir nesten torturert til døde, men en prostituert som er med i Suns liga kommer til unnsetning, og Bond og hans venner lykkes i å eliminere Sun og befri M.

Fakta:
Etter at Flemings døde, bestemte Glidrose - som eide copyrighten til Bond, at serien skulle fortsette med forskjellige forfattere. Intensjonen var at alle skulle bruke pseudonymet Robert Markham for å unngå forvirring. Det ble med denne ene boken, som var skrevet av Kingsley Amis, en selverklært Bond-fan som også tidligere hadde skrevet The James Bond Dossier (1965), en slags fanbok om agent 007. Fleming rakk å lese dossieret før sin død. I flere år var det en hemmelighet at Kingsley Amis var Robert Markham, men da det ble gjort kjent, var det med forfatterens viten og vilje.

Smusscover: Ja
Omslag: Hardcover
Land: England
Utgiver: Jonathan Cape

JB

BILDEGALLERI
Colonel Sun engelsk originalutgave fullt utbrettet smussomslag
Pan Books pocket førsteutgave 1970
Colonel Sun Panther pocketutgave fra 1977
Klikk på bildene for å forstørre

FORFATTER
Kingsley Amis

ANDRE UTGIVELSER
James Bond på Drageøya (1968)
James Bond på Drageøya (1970)



  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Jason Bourne: Everything I found out, I want to forget. "
The Bourne Identity (2002)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…