Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
04.06.21 kl. 20:50

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Originalromaner     Norske utgivelser     Forfattere     Øvrige bøker     Anmeldelser  
 Ian Fleming   Kingsley Amis   John Gardner   Raymond Benson   Charlie Higson 
Licence Renewed (1981)

Handling:
Bond er tilbake og han er bedre enn noensinne, i alle fall synes Miss Moneypenny det. Og det er bare et spørsmål om tid før skjønnheten Lavender Peacock vil si seg enig. Bond drikker mindre alkohol nå, trener mer og røyker sigaretter med lavt tjæreinnhold. Men 80-årene har også nådd MI6. Politiske hensyn får konsekvenser for tjeneste. 00-seksjonen, for eksempel, blir nedlagt. Men M bryr seg ikke om slike beslutninger. Han mener at landet trenger en problemløser.Når en internasjonal terrorist kalt Franco har et møte med den anerkjente fysikeren Lair of Murcaldy, må problemløser Bond infiltrere Lairdens slott. Bond setter seg i sin nye bil, en Saab 900 Turbo, utstyrt med det siste utstyret fra Q-avdelingen og drar til det nordvestlige høyland. Der møter han en skurk som er beredt til å ofre mesteparten av den vestlige verden for å bevise at bare han har teknologien som kan sørge for at menneskeheten overlever et eventuelt nuklært holocaust.

Fakta:
John Gardner overtok etter 13 års pause fra forrige bok det offisielle ansvaret for fortsettelsen av Bonds litterære arv. Dette var hans første James Bond-bok. Garnder skrev Bond-bøker fra 1981 til 1996.

Smusscover: Ja
Omslag: Hardcover
Land: England
Utgiver: Jonathan Cape

JB

BILDEGALLERI
Licence Renewed Coronet pocketutgave 1982 2. opplag
Klikk på bildene for å forstørre

FORFATTER
John Gardner

ANDRE UTGIVELSER
James Bond: Med fornyet lisens (1983)
James Bond: Med fornyet lisens (1982)Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Hugo Drax: Look after Mr. Bond. See that some harm comes to him. "
Moonraker (1979)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2021. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2021 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…