Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Originalromaner     Norske utgivelser     Forfattere     Øvrige bøker     Anmeldelser  
 Ian Fleming   Kingsley Amis   John Gardner   Raymond Benson   Charlie Higson 
Dr. No (2002)

Handling:
En av MI6s agenter på Jamaica, Strangways, blir drept mens han spaner på Dr. Julius No, som driver med guanoutvinning på en privat øy.

Bond er tilbake etter en lengre permisjon, siden han ble forgiftet av Rosa Klebb i forrige bok. M griller ham på hvorfor Bond ikke klarte å drepe Klebb (svaret er at hans Beretta ikke virket), og Bond får derfor en ny tjenestepistol, en Walther PPK.

Han får i oppdrag å finne ut hvorfor Strangways er myrdet, og Bond drar til Jamaica.

Bond blir forsøkt myrdet ved flere anledninger, og ved hjelp av Quarrel, en lokal MI6-medarbeider som også tidligere har hjulpet Bond, kommer han seg over til Dr. Nos øy. Der treffer de vakre Honeyvhile Rider, som pleier å samle sjeldne skjell på øya. De blir raskt oppdaget av Dr. Nos menn og forsøkt myrdet. De kommer seg så vidt unna første angrep.

Om natten blir de angrepet av en drage som de innfødte frykter. Det viser seg å være en motordrevet metalldrage med påmontert flammekaster, styrt av Dr. Nos menn. Quarrel blir drept og Bond og Ryder blir fanget. De blir ført til Dr. Nos hovedkvarter, et slags hotellkompleks, inne i et fjell. De blir bedøvd, og får middag servert når de våkner. Dr. No, en mann med stålhender, forteller at han var kasserer i Tong, den kinesiske mafia. Han stakk av med en million dollar, og som takk fikk han kuttet av seg hendene. Via handel med guanogjødsel, økte han millionen sin.

Dr. No har innstallert elektronisk utstyr som med hjelp av en radiobølge gjør ham i stand til å styre amerikanske raketter som blir skutt opp fra en nærliggende base på Turks Island. Han har planer om å enten selge sine tjenester til russerene eller å holde den vestlige verden som gissel for løsepenger.

Bond og Rider blir ført hvert til sitt, men Bond kommer seg fri. Han må kjempe hardt for friheten, for Dr. No har lagt mange feller i veien. Bond overlever, og lykkes i å drepe Dr. No ved å droppe en enorm masse med begrave han i guano over ham. Han befrir Honeychile .og de seiler tilbake. Historien slutter hjemme hos Honeychile, hvor hun serverer Bond middag.

Fakta:
I serien Penguin Audiobooks ga forlaget i 2002 ut seks lydbøker på CD. Utgivelsene kom i doble CD-omslag og består av 3 discer per bok. Utgivelsene er: Casino Royale Live And Let Die Diamonds Are Forever From Russia With Love Dr. No Goldfinger Alle lydbøkene er lest av skuespiller Rufus Sewell.

Smusscover: Nei
ISBN: 0141804157
Utgiver: Penguin Books Ltd

JB

FORFATTER
Ian Fleming

ANDRE UTGIVELSER
James Bond og Dr. No (1964)
James Bond og Dr. No (1966)
James Bond og Dr. No (1970)
James Bond og Dr. No (1978)
Dr. No (1958)



  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Dr. No: East, West, just points of the compass, each as stupid as the other. "
Dr. No (1962)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…