Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Slik blir spionfilmåret 2016

Hva har vi å se fram til året etter Spectre?

2015 er historie, og blir blant fansen lagt på hukommelsen som et Bond-år. For fans som setter pris på hele spionfilmsjangeren som sådan, og ikke kun James Bond, ga fjoråret oss flere gode spionfilmer. Blant annet Mission: Impossible – Rogue Nation, The Man From U.N.C.L.E. og Kingsman: The Secret Service.

2016 klarer ikke å toppe dette, men det er nok agentmoro i vente også i år.

London Has Fallen får æren av å åpne spionfilmballet i 2016, med premiere den 4. mars. I oppfølgeren til Olympus Has Fallen (2013) får vi igjen følge Secret Service-agenten Mike Banning (Gerard Butler) gjennom susende action - alt for å redde den vestlige verden fra terrorisme. Etter at den britiske statsministeren dør på mystisk vis, må alle lederne i den vestlige verden samles for å delta i hans begravelse. Men det som skal være det best beskyttede og sikreste arrangementet på jord, forvandles til en kamp på liv og død, hvor terrorister planlegger å drepe alle de vestlige topplederne mens de tvinger verden til å lytte til deres framtidsvisjoner. Verden avhenger nå av den amerikanske presidenten Benjamin Asher (Aaron Eckhart), hans eminente Secret Service-agent Banning, og den britiske MI6-agenten som ikke stoler på noen (Charlotte Riley). Filmen regisseres av svensk-iranske Babak Najafi, blant annet kjent for Snabba Cash II (2012). Forrige film sparte overhode ikke på noe krutt, og traileren tilsier at det vil gå like hett for seg i London som i Washington D.C.

The Brothers Grimsby ligger an til å bli årets morsomste spionfilm når den slippes på kino den 11. mars. Med Sacha Baron Cohen på rollelista, som vi kjenner fra blant annet Borat (2006) og Brüno (2009), er dette åpenbart en film som kan få trimmet lattermusklene. Filmen handler om M16 elite-spionen Sebastian Grimsby (Mark Strong), som blir tvunget til å gjennomføre et oppdrag sammen med sin bror. Norman «Nobby» Grimsby (Sacha Baron Cohen) er en fotballhooligan med null spionerfaring. Brødrene har ikke hatt kontakt med hverandre på nesten 30 år, og deres forskjellige liv og personligheter fører til flere utfordringer, og ikke minst humoristiske øyeblikk, når de blir nødt til å samarbeide med hverandre. The Brothers Grimsby er regissert av Louis Leterrier. Dette er ikke første gangen Leterrier regisserer actionfylte filmer. Han har tidligere laget actionfilmene Transporter og Transporter 2 med Jason Statham, i tillegg til The Incredible Hulk og Clash of the Titans. Men selv om han har erfaring med actionfilmer, er komediesjangeren et relativt nytt territorium for actionregissøren.

Jason Bourne 5, er den foreløpige arbeidstittelen på det femte filmeventyret om Jason Bourne. Riktignok var ikke karakteren Jason Bourne med i forrige film, The Bourne Legacy (2012) med Jeremy Renner i hovedrollen. Så, ulikt forrige film er Matt Damon igjen tilbake i sin superspionrolle. For noen år tilbake var Bourne-filmene delvis med på å få selveste James Bond til å skifte kurs med sitt høye tempo, raske kameraføring og meget overbevisende nærkampsekvenser - og det sier litt(!). Forrige film med Damon i rollen som Bourne var The Bourne Ultimatum (2007). Lite er foreløpig kjent om filmen, som fortsatt er under innspilliing. Den foreløpige premieredateoen er 29. juli i USA.

Jason Bourne skal etter sigende begynne å erindre sitt gamle liv. Det har vært stille rundt ham i mange år, og vi forventer å få forklart hvor han har vært og hva han har drevet med i disse årene. Regissøren Paul Greengrass får lov til å bære arven videre, med sin tredje Bourne-film. Han har tidligere regissert nummer 2 og 3 i serien.

Med andre ord er det mye å glede seg til også i år for fans som vet å sette pris på spion-/agentsjangeren. I tillegg blir Spectre (2015) snart tilgjengelig på videogram.



Relaterte saker
Ny Kingsman-film kommer i 2017 (30.03.2016)


Joakim Rekaa / 14.01.2016 Sist oppdatert: 01.02.16 kl. 07:54


Del på Facebook:


Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Gen. George Octavius Deckert: He's only one man. What can one man do? "
xXx: State of the Union (2005)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…