Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
- En mer troverdig Bond



Forrige århundres siste film i århundrets mest suksessrike filmserie er mer kompleks, grundigere historiemessig og enda mer spektakulær enn de 18 forgjengerne.

Alt ifølge hovedrolleinnehaver Pierce Brosnan, som med The World Is Not Enough hevder han har gjort Bond-karakteren til sitt alter ego.

– Det jeg har gjort annerledes enn andre som har spilt James Bond, er at jeg har villet gjøre ham til en levende og troverdig karakter, sa Brosnan da innspillingen av filmen startet i januar 1999.

Etter at innspillingen ble avsluttet på sensommeren fulgte Brosnan opp med å slå fast at han var svært fornøyd med innspillingen.

– Det har gått etter planen, sa han med et stort smil.

De to forrige Bond-filmene på 90-tallet, GoldenEye (1995) og Tomorrow Never Dies (1997), ble megasuksesser verden over – også i Norge. Bond ble på nytt en aktuell filmfigur, etter at kritikere og andre forståsegpåere hadde dømt serien nord og ned på slutten av 80-tallet.

Timothy Dalton fikk mye av «skylden», med sin sterkt realistiske skildring av agenten. Daltons to filmer var svært gode, men filmpublikumet forventet seg lett humor à la Roger Moore.

Brosnan fikk sjansen i 1994, da det ble klart at Dalton ville gi seg. Mange mener Brosnan tolker rollen i skjæringspunktet mellom Connerys råhet, Moores humor og sjarm og Daltons seriøsitet. Nå får Brosnan naturlig nok mye

Dr. Christmas Jones (Denise Richards) og James Bond (Pierce Brosnan) i en scene fra The World Is Not Enough.
av æren for Bonds revitalisering. Med The World Is Not Enough tyder mye på at Pierce Brosnan denne gang har fått viljen sin med hensyn til å «menneskeliggjøre» agenthelten.

Særlig den forrige filmen, Tomorrow Never Dies, var altfor mye kuler og krutt – og for lite innhold, mener Brosnan.

– Det var nesten som å trekke ut tenner sist. Men denne gang har det hele gått som smurt. Robert Carlyle er en flott skurk og Bond-pikene er veldig sexy, sier Brosnan.

I forkant av premieren kom det «rapporter» fra innspillingen om at Bond denne gang er mer «politisk korrekt» enn noen gang før.

– Tøys! Jeg leste et sted at Bond gråter, blir sentimental og slike ting i filmen. Det er bare mediasøppel, sier Brosnan og legger ut om hva han mener er er gode kvalifikasjoner for en Bond-pike.

– Hun må ha lepper som er gode å kysse. Hun må ha pene hofter. Hun må ha eh … pene hender, skuldre. Nasjonaliteten spiller ingen rolle, men det hjelper å ha intelligens.

– Når det gjelder kvinner, er det klart du må ha «babes» i en Bond-film, sier Pierce.

Pierce Brosnan aner ikke hvor han passer inn i Bond-tradisjonen.

– Jeg hater å analysere det. Jeg ønsker bare å bli sett på som en bra Bond. La kritikerne og publikum gjøre seg opp sin mening, og la arbeidet snakke for seg selv. Vi er tilbake med karakteren, og det gjør meg stolt. Det er en flott tradisjon å være en del av, sier Brosnan til filmmagasinet Cinefantastique.

Relaterte saker
Pierce Brosnan har forsont seg med Bond-stemplet (29.11.2009)


JB / 01.12.99 Sist oppdatert: 25.10.06 kl. 01:24


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Major Dalby: The Americans have put a tail on Palmer. Colonel Ross: Have they? How very tiresome. "
The Ipcress File (1965)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…