Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Bond-eksperten på besøk

Fra venstre: John Berge, Bernt Ringvold, Lars Johnsrud, Joakim Rekaa og Per Mork. Foto: JAMESBOND ©


Redaksjonen i JAMESBOND.no hadde Norges største Bond-ekspert gjennom tidene, Bernt Ringvold, som hedersgjest lørdag 1. mars 2014.

Bernt Ringvold ble rikskjendis over natten i 1989, da han vant Kvitt eller dobbelt – spørrekonkurransen på NRK, i temaet James Bond. I 1994 fikk han enda en sjanse, og vant endatil den gangen også!

Hjemme hos en annen av landets store Bond-eksperter – og JAMESBOND.no-skribent – Lars Johnsrud, på Lambertseter i Oslo var det duket for festaften.

Tilstede var også Joakim Rekaa, fast skribent på nettsiden,

På plass i hjemmekinoen: Lars Johnsrud, Bernt Ringvold, Per Mork og Joakim Rekaa.
redaktør John Berge og designer Per Mork.

Med lørdagspizzaer på bordet, og mye god drikke, gikk praten løst og fast om det aldri kjedelige emnet Bond.

Her var både filmene og bøkene i fokus, og spesielt Quantum of Solace ble diskutert.

Lars Johnsrud mente at filmen med årene har stått seg bra og passer ypperlig å se rett etter Casino Royale (2006). Flere av actionsekvensene og slåsscenene er blant de bedre i serien, sa Johnsrud.

Bernt Ringvold på sin side sto fast ved at filmen er blant de dårligste i serien, og rangerte den som «nest-verst», bare slått av lavmålet A View To A Kill, sa Ringvold. Han fikk følge av skribent Joakim Rekaa i kritikken av 2008-filmen.

Gode Bond-venner er selvsagt ikke enige om alt, men vi ble enige om at Lars kanskje burde skrive en analyse av hvorfor han mener QoS bør revurderes, og fremheve det han mener er gode aspekter av filmen. Tiden vil vise!

Smått om sen var det duket for hjemmekinovisning i Lars' nye hjemmekinorom.

Det ble trangt, men akkurat plass til fem Bond-fans.

Valget falt på Licence To Kill i anledning filmens 25-årsjubileum, men før vi startet med avspillingen, tok vi og så Bernt Ringvolds innsats i Kvitt eller dobbelt, mens vi etter beste evne forsøkte å svare.

For Bernt Ringvold var dette aller første gang han så Licence To Kill på Blu-ray. Han medgikk at det bør investeres i formatet.

Underveis var det mange både morsomme og interessante kommentarer fra oss fem i hjemmekinoen.

Vi oppdaget faktisk nye ting ingen av oss hadde lagt merke til før, eller som vi for første gang gjorde andre fans oppmerksomme på. Selv om vi samlet sikkert har sett filmen over 100 ganger!

Det var også veldig givende å høre Bernt fortelle om referansene til Ian Flemings noveller.

Alt i alt en fantastisk festaften for fem glade Bond-fans.

Relaterte saker
Bond-mesteren over alle (17.11.2006)


JB / 02.03.2014


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Johnny English: A good agent doesn't need gadgets. The only gadgets I've ever needed are a sharp eye, sensitive hearing and a whole bunch of bigger brains. "
Johnny English (2003)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…