Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Bond-produsentene ga «Cubby» æren



Selveste David Picker, den legendariske produsenten som hjalp Bond-filmserien til å bli en realitet, delte ut PGA-hedersprisen til Bond-produsentene.

Barbara Broccoli og Michael G. Wilson fikk æresprisen David O. Selznick Achievement Award in Motion Pictures under Producer's Guild of America (PGA) awards søndag 19. januar i Los Angeles.

Produsent David Picker delte ut prisen og sa at vinnerne har brakt deres fars arv og det filmatiske fenomenet langt over alles forventninger.

Picker sa videre at han for over et halvt århundre siden leste Bond-romanene til Ian Fleming og forsøke å skaffe seg rettighetene, men at forfatteren først ikke tillot dette. Fleming solgte som kjent rettighetene til Albert R. Broccoli og Harry Saltzman, som siden fikk en produksjonsavtale med nettopp David Picker som da drev United Artists.

Picker beskrev, ifølge The Hollywood Reporter, dagens Bond-produsenter som «to ekstraordinære mennesker» som har lykkes gjennom «lidenskap og bestemthet rundt det å aldri inngå komprimisser».

– Det var fra Cubby vi lærte at det er en produsents jobb å inspirere skuespillere og filmmannskap og være noen som lytter til regissøren – og være regissørens advokat overfor studioet, sa Wilson i takketalen.

Det viktigste han og søsteren har lært fra produsentene før dem er at en produsent må kunne gjøre alt. Cubby lærte dem å ikke være redd for fiasko, men at man skal lære av den. Cubby skal ha sagt om Bond-serien at det er «OK om dere ødelegger det hele, men ikke la noen ødelegge det for dere».

Andre vinnere: Under prisutdelingen av Producer's Guild of America (PGA) awards søndag 19. januar i Los Angeles, fikk både Gravity og 12 Years a Slave den samme prisen. For første gang i bransjeorganisasjonen Producers Guild of Americas historie, har to filmer fått prisen for årets beste film.

Analytikere i bransjen mener det er en klar indikasjon på at det er helt åpent hvilken film som vinner årets Oscar-pris i samme kategori, ettersom de siste seks årene har PGA-vinneren vært den som senere på året har fått Academy Award for beste film.

Disneys Frozen ble beste animasjonsfilm og HBO-produserte Behind the Candelabra beste TV-film.

Milestone Award ble gitt Disney-sjefen Robert Iger. Robert Downey Jr. delte ut prisen og sa han først trodde at Iger var en «businessfyr, men at han nå vet at alle som kjenner ham vet at han ikke drives av businessavtaler, men av kreative instinkter.»

I sin takketale sa Iger at det mest verdifulle er kreativitet.

– Vi er alle tiltrukket av denne bransjen fordi vi kan ikke tenke oss å gjøre noe annet. Uansett suksess, så kan vi ikke oppnå den alene. Denne prisen tilhører mine kolleger hos Disney. Men hvis det er i orden, tar jeg den med hjem, sa Iger, ifølge referatet hos The Hollywood Reporter.

Relaterte saker
Unik filmserie med unike øyeblikk (17.01.2014)
Prestisjetung pris til EON-produsentene (30.10.2013)


JB / 20.01.2014


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Austin Powers: You're insane, Goldmember. Goldmember: And that's the way, uh huh, uh huh, I like it [mutters] Goldmember: KC and the Sunshine Band. "
Austin Powers in Goldmember (2002)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…