Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
05.01.21 kl. 12:39

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Nolan – ny Bond-regissør?

Christopher Nolan


Christopher Nolan skal være i samtaler om å regissere en Bond-film.

Etter at Sam Mendes takket nei til å regissere den tjuefjerde Bond-filmen, har spekulasjonene gått høyt og lavt om hans arvtager.

Christopher Nolan som Bond-regissør har lenge vært mange Bond-fans våte drøm. Og nå kan drømmen bli en realitet.

Ifølge Daily Mail skal Nolan nemlig være i samtaler om å regissere den neste Bond-filmen. Rent spesifikt er det snakk om såkalte «informal talks», altså samtaler på et veldig tidlig tidspunkt og er som oversettelsen vil tyde på helt uformelle.

Nå skal man kanskje ta dette med en klype salt, siden ryktet stammer fra en britisk tabloidavis. Men spaltisten Bamigboye har en viss kredibilitet. Tidligere har Bamigboye avslørt en rekke nyheter om James Bond og Skyfall. For eksempel var han den første som avslørte at det var Naomie Harris som hadde rollen som Eve Moneypenny i Skyfall.

Men selv om Barbara Broccoli og Michael G .Wilson har startet samtaler med Nolan, kan det være en langt stykke igjen å gå før en endelig avtale er på plass. For det første er Nolan allerede er i førproduksjon av sin neste storfilm, Interstellar, som får premiere 7. november 2014. Dette betyr at Nolan først er «ledig» mot slutten av 2014, vel og merke om han i det hele tatt har krefter til å lage en ny storfilm rett etter Interstellar. For det andre har MGM uttrykt at de gjerne vil lansere Bond 24 allerede neste år, men dersom Nolan skal sitte i registolen, blir det rett og slett umulig å ferdigstille filmen i løpet av det kommende året. Men som en av kildene til Bamigboye uttrykker det: «It does no harm for Broccoli and Wilson to talk with Nolan, even if nothing happens this time round.»

Dermed kan det være grunn til å tro at Broccoli og Wilson ser for seg Nolan som regissør av den tjuefemte Bond-filmen, som Daniel Craig også har kontrakt på.

Nolan har tidligere uttrykt sin beundring for Bond-serien, blant annet er det deler av hans Inception som hyller On Her Majesty's Secret Service, mens Skyfall-regissør Sam Mendes på sin side ved en rekke anledninger har vedgått at The Dark Knight (2008) var en av av de sentrale inspirasjonskildene til Daniel Craigs tredje Bond-film.

Det er også et annet eksempel på at Bond-filmene har en spesiell plass i hjertet til Nolan: Nolans filmer inneholder også en rekke referanser til flere av Bond-filmene. Åpningssekvensen av The Dark Knight Rises (2012) er åpenbart inspirert av åpningssekvensen i Licence To Kill (1989).

En av de første filmene Nolan så var The Spy Who Loved Me (1977). Filmen gjorde et veldig stort inntrykk på Nolan, og siden den gang har han vært en stor fan av serien.

I Daily Mail-artikkelen kommer det også frem at Nolan er en stor fan av Daniel Craigs tolkning av Bond-karakteren.

Verdt å nevne er også at Nolan stort sett benytter seg av de samme stabsfolkene fra Bond-filmene, som for eksempel kostymedesigner Lindy Hemming (kostymedesigner f.o.m. GoldenEye t.o.m. Die Another Day) og spesialeffekt-ansvarlig Chris Corbould (som har jobbet med samtlige Bond-filmer siden The Spy Who Loved Me). Corbould har tidligere gått ut og sagt at Christopher Nolan ville gjøre en «ekstraordinær» James Bond-film.

At Eon Productions ønsker seg Nolan som Bond-regissør er i grunn ikke så overraskende. For å «toppe» Skyfall, tidenes mest innbringende Bond-film og blant de mest kritikerroste i serien, er det helt naturlig at produsentene henvender til seg en av nåtidens fremste actionregissører. I forbindelse med Skyfall-gallapremieren i Stockholm, uttalte også Gregg Wilson (medprodusent på Skyfall og sønn av Michael G .Wilson) følgende:

– Christopher Nolan ville være et drømmevalg for en fremtidig Bond-regissør. Vi ville selvfølgelig være interessert i å ha en samtale med ham. Vi ønsker å gjøre den samme type film. Det ville være en drøm å ha med Nolan. Men vi har alltid et åpent sinn når det kommer til valg av regissører, sa han til det svenske nettstedet MovieZine.

Relaterte saker
Christopher Nolan klar for Bond – hvis Bond-serien trenger ham (12.07.2017)


Morten Steingrimsen / 27.05.2013


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"David Breckinridge: You're being investigated for treason. Pete Garrison: What? David Breckinridge: I'm just going by what the evidence says. Pete Garrison: I'm the one who set up this investigation. I AM being framed! "
The Sentinel (2006)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2021. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2021 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…