Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
«Nå fortjener Bond en Oscar»

Timothy Dalton mener serien fortjener ekstra oppmerksomhet etter 50 år på skjermen.

Det tilhører sjeldenhetene at tidligere James Bond-skuespiller Timothy Dalton snakker

Timothy Dalton
om sin tid som agent 007.

Nå gjør han altså det, og tar til orde for at den offisielle filmserien med jubileumsfilmen Skyfall i spissen, fortjener honnør i form av en Oscar-statuett under Academy Awards.

Dalton har tidligere uttalt seg om retningen Bond-filmene forsøkte å stake ut under hans egen tid i rollen, og hvordan dét kan ha vært med på å legge grunnlaget for Daniel Craigs noe røffere vinkling av den hemmelige agenten.

Waliseren overøser nå den nye Bond-æraen og spesielt Skyfall med lovord.

I intervjuet med The Sunday Express sier Dalton at det er på tide at The Academy Awards, som til nå har oversett Bond-filmene, får opp øynene. Skuespeilleren mener at de nå må anerkjenne Bond-serien som har feiret sitt 50-årsjubileum, og for den kritikerroste Skyfall.

– Det er absolutt på tide at Bond får anstendig oppmerksomhet på Oscar-utdelingen, sier Dalton.

– Denne Bond-filmen er helt i forkant på omtrent alle plan, med tanke på hva som er mulig på film. Det er en helt moderne Bond-film, og helt i sin tid. Daniel Craig er fantastisk, og det føles veldig ekte. Den har også en god historie om M, med et lite dryss av kynisme. Jeg synes filmen var fabelaktig.

I 1982 mottok Albert R. «Cubby» Broccoli den prestisjetunge prisen «Irving Thalberg Memorial Award for career achievement» under den 54. Oscar-utdelingen.

Prisen er av mange ansett som en «æres-Oscar», men Dalton synes at Broccoli-familien bør få ytterligere anerkjennelse for deres bidrag til filmhistorien, og for at de har klart å holde 007-serien oppdatert og spennende i 50 år.

Bond-filmene produseres nå av «Cubbys» datter Barbara Broccoli og hennes stebror Michael G. Wilson.

– Det er høyst spesielt og bemerkelsesverdig at denne familien har klart å holde liv i Bond i over halvparten av moderne tids filmhistorie. Jeg synes det er utrolig, og noe som man kan være veldig stolt av, sier Dalton.

Selv om inntjeningen på waliserens andre Bond-film Licence to Kill (1989) ble ansett som dårlig da den kom ut, er filmen som kanskje var forut for sin, i dag

Franz Sanchez (Robert Davi) og James Bond (Timothy Dalton) i Licence to Kill (1989).
godt ansett av fansen.

– Mange har sagt at Licence to Kill var en slags forløper til den Bond vi kjenner i dag. Og det var på en måte det «Cubby» og jeg prøvde å få til. Bond-filmene hadde blitt reproduksjoner av seg selv, men nøt fortsatt suksess. Publikum var ikke klare til å omfavne den nye retningen, og det var mye naturlig motstand til forandring”, forklarer den tidligere 007-agenten.

Det å se James Bond blø kombinert med en mer realistisk vold enn publikum var vant med fra Roger Moore-æraen, ble oppfattet som sjokkerende på slutten av 1980-tallet. Men Dalton kontrer med at Bond-filmene alltid har tøyd grenser

– De var skandaløse da de først kom ut. At man hadde en helt som drepte i kaldt blod, og det faktum at vakre Ursula Andress kom opp av havet kun iført bikini, det var sjokkerende! Dette var ikke filmer som passet for barn, og det var nesten slik de ble til en viss tid.

Skuespilleren snakker ikke mye med pressen, og det har vært gjort få intervjuer om hans tid som James Bond. Derfor var det ekstra gledelig for fansen å få et gjensyn med den meget engasjerte Dalton i jubileumsdokumentaren Everything or Nothing i fjor høst.

Men mannen selv er ikke helt fornøyd med sluttresultatet, som fokuserte mye på dramaet som utspant seg i den virkelige verden: rettslig trøbbel, uenigheter mellom produsentene og Sean Connery og så videre.

– For å være ærlig, skulle jeg ønske de hadde konsentrert seg mer om hvorfor disse filmene har gjort det så bra gjennom 50 år. De kunne gitt oss en bedre forståelse og opplysning om det fremragende arbeidet som har gått med til å lage disse filmene, og hvordan Broccoli familien vernet om den og har båret den fram”, avslutter Dalton.

Kilde: MI6-HQ.com

Relaterte saker
Sony Pictures med forslag til Oscar-nominasjoner (07.01.2016)


Joakim Rekaa / 04.01.2013


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Pat Fearing: What exactly do you do? James Bond: Oh, I travel... a sort of licensed troubleshooter. "
Thunderball (1965)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…