Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
JAMESBOND.no i 2011

Diamonds Are Forever fyller 40 år i år.


Noen filmpremiere kan ikke ventes før i 2012, men JAMESBOND.no legger selvsagt ikke ned av den grunn.

Så er vi altså kommet noen dager inn i 2011, året som kommer til å bli det tredje filmfrie året på rad i Bond-sammenheng. Kjedelig, selvsagt, men vi mener nå at den som venter på noe godt ikke venter forgjeves. Får vi håpe.

JAMESBOND.no-redaksjonen har som mange sikkert har fått med seg utvist en sunn skepsis til retningen filmene har begynt å bevege seg i. Slik vi oppfatter det, etter vår omgang med fagmiljøet, samt frekventering av norske og utenlandske diskusjonsforum (ikke minst vårt eget), er vi langt fra alene om denne oppfatningen. Opinionen later til å mene at noe må gjøres, og at produsenter, manusforfattere og kommende regissør må ta seg grundig tid til å lage noe fansen vil være fortrolig med. Hastverk er lastverk.

Hva har så året å by på fra redaksjonelt ståsted? Vi i JAMESBOND.no har de siste årene trukket frem mer eller mindre aldrende jubilanter, og det har vi ikke tenkt til å gi oss med. I den sammenheng kan det ventes noen jubileumsartikler i løpet av året.

Hovedjubilanten i 2011 (hvis vi holder oss til filmene) er uten tvil Diamonds Are Forever (1971). Det er 40 år siden Sean Connery tok smokingen tilbake fra George Lazenby og gjorde sin siste offisielle (i betydningen EON-produserte) tolkning av agent 007. Riktignok begynte trenden med lettere underholdning allerede i 1967 med You Only Live Twice, men det er med 40-åringen at Bond-filmene virkelig tok steget inn i humorens verden, en oppgave Roger Moore i stor grad tok på seg å videreutvikle og videreføre. JAMESBOND.no vil ikke la jubiléet gå upåaktet hen.

Når vi først nevner Diamonds Are Forever, så fyller originalen, altså Fleming-romanen, hele 55 år i år. Glem derfor ikke den. Høyere alder og mer kvalitativ underholdningsverdi mener vi.

Roger Moore er kjent som den vittigste av skuespillerne i rollen som James

En 30-åring som holder seg godt: For Your Eyes Only.
Bond. Filmene hans kjennetegnes av en humørfylt tone. Unntaket i så måte må være årets 30-åring, nemlig For Your Eyes Only (1981). Her ser vi Roger Moore spille en uvanlig gretten utgave av agenten, og det er her vi får se den etterhvert så legendariske scenen der Bond i kaldt blod sparker en fiende utfor en klippe. En av redaksjonens favorittfilmer, og vi vil komme tilbake til den.

Er du interessert i den litterære Bond (noe vi mener en bør være), så vil du kanskje ha interesse av at romanen Thunderball fyller 50 år i år. En velskrevet spenningsroman med mange av de kjente elementene på plass, og det er her vi for første gang treffer Bonds erkefiende Ernst Stavro Blofeld. Blant annet inneholder boken en lengre redegjørelse av hans oppvekst, liv og yrkesvalg, i tillegg til at leseren får god innsikt i SPECTRE-organisasjonen. Boken utgjør sågar første del i det som kalles Blofeld-trilogien. Blofeld vender tilbake i On Her Majesty's Secret Service og You Only Live Twice. Nevneverdige er også novellene Octopussy And The Living Daylights som er 45 år i 2011.

Alle fans av den litterære Bond gleder seg også selvsagt til 28.05.2011, da en ny, offisiell James Bond-bok lanseres, under arbeidstittelen Project X. Ian Fleming Publications Ltd har har valgt den etablerte thrillerforfatteren Jeffery Deaver til å skrive boken.

Dette er altså en liten smakebit på hva JAMESBOND.no vil by på av lesestoff i år. Selvsagt vil vi i kjent stil også plukke opp og publisere viktige nyhetsartikler.

Vi ønsker alle våre lesere et fortsatt godt nytt år, og en god ventetid til det store Bond-året 2012, som etter alt å dømme vil by på en helt ny Bond-film (noe som i så fall pussig nok vil passe godt med 50-årsfeiringen av Dr. No fra 1962).



Relaterte saker
Carte Blanche er ute (30.05.2011)
Project X har fått navn (24.01.2011)
MGM planlegger 50-årsfeiring (16.01.2011)
Et nytt Bond-år – hva kan vi vente oss? (06.12.2010)
Jeffery Deaver skal skrive neste Bond-bok (28.05.2010)
Connery og Bassey gjenforent (21.11.2009)
FYEO-bilen til salgs (12.07.2009)
Avstemning: Blofeld er beste skurk (02.07.2009)
Eksklusivt intervju med Roger Moore (10.06.2009)
Godt nytt Bond-år! (02.01.2009)


Alexander Hagen / 05.01.2011 Sist oppdatert: 06.01.11 kl. 13:15


Del på Facebook:


Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Brill: Do they know me? Robert Clayton Dean: Who's them? Brill: Do they know me? Robert Clayton Dean: I don't know what you're talking about. Brill: Either you are very smart or... incredibely stupid. "
Enemy Of The State (1998)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…