Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Ny videogramutgave av QoS

Regissør Marc Forster under innspillingen av operascenene i Quantum of Solace.


Regissør Marc Forster bruker mer tid på QoS «Part II»-videoutgivelsen.

Den nylige utgitte BD- og DVD-utgivelsen av siste Bond-film, Quantum of Solace, var grådig tynn på ekstramateriale, tross en 2-disc-DVD-utgivelse. Noen korte dokumentarer, og det var det. Ikke noe kommentarspor, ingen slettede scener eller annet dyptpløyende materiale.

For kort tid siden røpte Marc Forster at han har spilt inn et kommentarspor. Men dette var altså ikke på den første utgivelsen av filmen. Man trenger dermed ikke være hjernekirurg for å skjønne at det kommer en annen, mer omfattende utgave senere. Slik det også gjorde med forrige Bond-film og mange andre Hollywood-filmer. Først en ordinær DVD-utgivelse, så en enda mer «spesiell» utgivelse senere.

Om så dette er «melking» av markedet eller av rent praktiske årsaker (man rekker ikke alt til den første utgivelsen), skal ikke vi si noe om.

Selv gir Marc Forster denne forklaringen overfor Torontosun.com, som også er mediet som bringer nyheten:

– Med den første DVD-en så skjedde alt ganske raskt, og jeg hadde egentlig ikke tid til å tenke på den. Jeg var bare så vidt involvert. Men jeg vil jobbe mer med den andre DVD-en. Jeg vil være mer involvert i den utgivelsen og sette inn deler der, sier Forster til avisen.

Han nevner at blant bonusmaterialet blir det kommentarspor (i flertall) og nye dokumentarer.

– De går mye mer i dybden, lover han.

Men Forster like personlig ikke at det røpes for mye rundt filmskapingprosessen.

– På grunn av DVD-formatet er folk nå så oppmerksomme på hvordan alt lages. Og jeg synes at det fortsatt er visse ting som bør forbli et mysterium, fordi det gjør det interessant.

Så spørs det om den slettede scenen hvor «Bond, James Bond» blir sagt, blir med.

– Scenen ble ikke droppet pga. den setningen, men andre årsaker. Jeg synes scenen fungerte, men filmen er likevel bedre uten den. Scenen er ikke med på den første DVD-utgaven, og vi diskuterer fortsatt om den skal være med eller ikke på neste utgave. På en side vil det være kult for publikum å se den. På den andre siden kan det være mer interessant å la det forbli et mysterium.

Det er foreløpig ikke opplyst om når neste utgave av QoS kommer på BD og DVD.

Relaterte saker
Slik er den nye videoboksen (04.09.2015)
Quantum of Solace: Definitive Edition (09.05.2010)
QoS nr. to på norgestoppen (23.07.2009)


JB / 03.04.2009 Sist oppdatert: 04.04.09 kl. 15:17


Del på Facebook:


Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"His name is Ian Fleming. "
Fleming: The Man Who Would Be Bond (2014)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…