Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Forster ønsker seg mer klippetid

Marc Forster regisserer Quantum of Solace.


Det er bare tiden og veien igjen for Marc Forster og hans fullføring av Quantum of Solace.

TimeOut London har fått audiens i klipperommet i Dean Street i Soho, hos Marc Forster, som nå jobber hardt med å ferdigstille den 22. Bondfilmen i EON-serien.

Om under to uker må han levere førsteutkastet av filmen, ferdigklippet, til produsentene, Barbara Broccoli and Michael Wilson. – Det er altfor kort tid, sier Forster til TimeOut London. – Etter at innspillingen var ferdig, er det fem-seks uker tilgjengelig til klippeprosessen. Normalt har jeg hatt 14 uker på tidligere filmer. Seks uker for denne filmen er galskap, sier han.

Magasinet beskriver som en tynn, imøtekommende og høflig tysk regissør. Han introduserer de to klipperne for journalisten. En av dem, Matt Cheese, har jobbet med Forster på hans seks foregående filmer, bl.a. Everything Put Together (2000), Monster’s Ball (2001), Finding Neverland (2004) og The Kite Runner (2007).

Forster fikk sette sitt preg på Bond-franchisen også ved selv å kunne velge nøkkelmedarbeidere. Det betyr nye ledere for kosytumer, klipper m.fl., skriver TimeOut London.

Men Marc Forster vet selvsagt hva som kreves av en Bondfilm i form av «ritualer» som Bondpikene, Bondbilen, osv. Han medgir at han nølte veldig med å ta regijobben.

– Jeg er vant til å lage filmer for mellom 20–40 millioner dollar, med total kreativ kontrol. Alle lar meg være i fred. Så jeg tenkte: «Hvilken fordel har jeg av å lage en Bondfilm? Det virket ikke som om det ville være noen». Alle elsket Casino Royale, så jeg tenkte hvis ikke min er like god eller bedre, blir det en fiasko. Men så møtte jeg Daniel Craig og Barbara og Michael, og jeg innså at hvis jeg skulle lage en kommersiell film, kunne det like gjerne være Bond fordi jeg slipper å forholde meg til et studio, jeg forholder meg til dem. De lovte meg, og har holdt sitt ord så langt, å kjempe for min kreative visjon. Det er jeg takknemlig for. Men la oss først se hva som skjer når jeg viser dem første versjon av filmen …

– Jeg skulle virkelig ønske jeg hadde mer tid til å fullføre filmen ordentlig. For eksempel med The Dark Knight hadde Christopher Nolan et år på klippingen av filmen og til å jobbe med visuelle effekter. Jeg har ikke den tiden, og derfor blir det kompromissløsninger, sier han videre.

Men TimeOuts reporter understreker at det ikke virker som om regissøren allerede nå unnskylder hva som blir resultatet. Regissøren virker full av selvtillit hva Quantum of Solace angår. Han nevner også at hans visjon vil gi et nikk til legendariske Ken Adams set-design. Og hjertet av filmen er Bond-karakteren. Fimens handling starter 20 minutter etter forrige filmslutt.

– Så hvorfor ble du valgt, spør TimeOut?

– Jeg tror produsentene ville ha en sterkere emosjonell komponent i filmen. Og de vil at franchisen skal gå i en annen retning. Sist tok de en risiko med Daniel Craig som Bond. Det ble en suksess, og de følte at de skulle ta enda en risk, med en ny filmskaper.

Quantum of Solace får norsk premiere 007. november 2008. Følg med her på JAMESBOND.no for de ferskeste nyhetene!

MER INFO OM Quantum of Solace?

Les alle sakene vi tidligere

Marc Forster (t.v) instruerer skuespillerne Mathieu Amalric, Olga Kurylenko og Daniel Craig.
har skrevet om Quantum of Solace her.

Les vår filmindeks-side om Quantum of Solace her.

DISKUTER Quantum of Solace MED ANDRE FANS I CLUB JB FORUM!

Følg denne linken:

Quantum of Solace (2008) CLUB JB FORUM-diskusjon

Relaterte saker
Quantum of Solace: Definitive Edition (09.05.2010)


JB / 14.08.2008


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Tee-Hee: Mr. Bond, its good to see you again. "
Live And Let Die (1973)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…