Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Den vodkaelskende agent 007



James Bond er som Ian Fleming var på mange vis, og han elsket sin vodka.

Det blir en original cocktail i Quantum of Solace, heter det i en pressemelding fra brennevinsimportøren Diageo Norge. I den nye filmen blir det fortsatt en del Vodka og 1 del agent 007 – akkurat slik det var også i den første filmen, Dr. No.

Mao. er også Smirnoff Vodka denne gang sponsor i filmen, og vi får se vår elskede helt drikke sin Vodka Martini, en ekte «Vesper». Drinken ble introdusert i boken Casino Royale, og for første gang vist frem ordentlig (slik Fleming beskrev den i sin debutroman) i filmen med samme navn fra 2006.

Ian Fleming var en mann som nøt livet på alle vis, og alle disse egenskapene tilla han også sitt «alter ego», James Bond. Det betydde store mengder god mat, mye alkohol og også en del stor del tobakk. Disse ulike forlystelsene ble gjenrne beskrevet i stor detalj i bøkene. Forfatteren gikk heller ikke av veien for å «navnesjekke» de ulike merkene/produktene. Faktisk mente Fleming at dette var noe av poenget; å fremheve hvilke luksuriøse merker Bond foretrakk fremfor hva som helst. Ingen ville dengang tenke på å beskylde journalisten som ble forfatter, Ian Fleming, for tekstreklame. Slik tenkte man ikke den gang. Fleming fikk endog gaver fra firma som ble nevnt, og mottok de med glede og med hjertelige takkebrev. (Mye av dette lærte undertegnede faktisk under sitt nylige besøk på Ian Fleming-utstillingen For Your Eyes Only: Ian Fleming and James Bond hos Imperial War Museum i London, et besøk vi skal komme nærmere tilbake til i en annen reportasje.)

Dessuten er det jo viden kjent gjennom de siste års Bondfilmer at fokuset på «skjult markedsføring» er stort. Mange firmaer bruker mye penger på å få frem sitt budskap. Og alkohol-reklame er jo forbudt i en del land, heriblant Norge.

Ifølge pressemeldingen er Smirnoff verdens mestselgende premium brennevin. Nå vender drikkevaren tilbake på lerrettet i filmen som offisiell James Bond partner. Dermed markeres nesten 50 års historie mellom de to merkevareikonene.

«Nesten et halvt århundre etter debuten til 007, er Smirnoff stadig Bonds foretrukne vodka, sier Philip Gladman, leder for Smirnoff hos Diageo. «De to merkevarene er sanne originaler som bare blir bedre med tiden. Derfor er Smirnoff og Bond en naturlig match hvor arven lever videre.»

Smirnoff Vodka gjorde sin opprinnelige opptreden side om side med Bond i Dr. No (1962). Sean Connerys “martini, shaken not stirred” med Smirnoff vodka bidro til å endre oppfattelsen av hvordan 007’s favorittcocktail skulle lages. Dette var et farvel til en satt og tradisjonell gin-drink til fordel for en mer kompleks vodkabasert drink.

Men nå dreier det seg om ”Martini Vesper” for den nye Bond, som kjent er en re-start av hele Bondhistorikken. Her er oppskriften:

MARTINI VESPER

1 cl Smirnoff Vodka

3 cl Gordon's London Dry Gin

1/2 cl Lillet eller tørr vermouth

Fremgangsmåte:

Fyll en shaker halvfull med is, ha i alle ingrediensene og rist godt. Sil over i et stort avkjølt cocktailglass og garner med en sitrontwist.

Lillet er en fransk bitter basert på frukt som dessverre er vanskelig å få tak i, men kan erstattes med tørr vermouth.

Relaterte saker
TV3 viser de tre eldste Bond-filmene (06.08.2009)


JB / 28.08.2008


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"James Bond: Who'd want to put a contract on me? M: Jealous husbands! Outraged chefs! Humiliated tailors! The list is endless! "
The Man With The Golden Gun (1974)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…