Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
God stemning på settet

Mangeårig Bond-produsent og Albert Broccolis stesønn, Michael G. Wilson.


Michael G. Wilson snakker om Quantum of Solace, den mye omtalte streiken i Writers Guild of America og «007-mytologien».

I et intervju med nettstedet IGN bekreftet Bond-produsent Michael G. Wilson at filmen Quantum of Solace ikke vil inneholde elementer av Ian Flemings novelle med samme navn.

«Nei», sa Wilson. «Den er helt original, og vil ikke bruke noe fra novellen.»

Flemings versjon, først trykket i novellesamlingen For Your Eyes Only (1960), handler om at 007 deltar i en kjedelig middag der han blir fortalt en historie om et mislykket kjærlighetsforhold, hvorpå Bond selv konkluderer med at det finnes andre problemer i verden enn hans egne.

Ifølge Wilson er det vanskeligere å lage manuskript til en Bond-film som ikke er basert på en Fleming-original.

«Jeg synes Fleming var en svært god forfatter med flotte fortellinger, og han skapte Bond-karakteren, så han visste hvordan han ville reagert under ulike omstendigheter. Det er vanskeligere når man ikke har den malen å gå ut fra,» sier han til IGN.

Bond-produsenten snakket også om presset omkring det å ha et filmmanuskript klart før den mye omtalte streiken i Writers Guild of America (WGA) begynte. «Det var et voldsomt stress – tiden var i ferd med å løpe ut mens e-postene fløy frem og tilbake. Heldigvis klarte vi det akkurat i tide.»

Om regissør Marc Forster sier Michael G. Wilson at han er den best forberedte regissør han noensinne har jobbet med:

«Vi ønsket en regissør som kunne jobbe med skuespillerne og tiltrekke seg gode skuespillere. Marc er også utrolig godt forberedt. Han er den best forberedte regissør jeg noensinne har jobbet med. Hver scene i filmen er planlagt – han har lagt inn alle kameraposisjonene. Alle i crewet ser ut som genier – ingen ser dårlige ut – fordi alle vet hvilken scene som er den neste, og alle forbereder seg til den. Ingen blir holdt utenfor. Det er det roligste, vennligste filmsettet du noensinne har sett. Det er utrolig.»

Wilson fortsatte overfor IGN:

«Jeg synes alle regissører har ulike stiler. Jeg elsket Martin (Campbell), og jeg synes han har laget svært gode James Bond-filmer med GoldenEye og Casino Royale, den mest suksessfulle Bond-filmen gjennom alle tider. Han er en fantastisk regissør, og jeg liker ham virkelig. Men jeg snakker bare om Marcs kvaliteter, og jeg syns han

Quantum of Solace - Den kommende Bond-filmen med premiere 7. november 2008.
har en flott visjon. Vi kan hjelpe ham med actionscenene siden vi har et helt team med mennesker som vet hvordan det gjøres og kan hjelpe ham.»

På spørsmål om Michael G. Wilson følte det risikabelt å caste relativt ukjente skuespillere, spesielt Quantum of Solace-skurken Mathieu Amalric, svarte han at «Etter å ha sett The Diving Bell And The Butterfly, tenkte jeg aldri på det som en risiko overhodet, og slik følte jeg det også etter å ha sett ham i andre filmer. faktisk bestemte vi oss for å bruke ham rett før vi så filmen, men bevares, han er en fantastisk skuespiller.»

De som ser Quantum of Solace vil få et gjensyn med Bonds berømte bil. Wilson bekrefter at Aston Martins nyeste bil være med, mens øvrige bilder i filmen vil være en blanding av ulike merker og modeller.

Når det gjelder Bonds leketøy, eller gadgets, innrømmer Michael G. Wilson at det ikke blir så mye av det. Det er isteden tatt bruk av realistiske ting fra omgivelsene.

Quantum of Solace får verdenspremiere 7. november 2008. Følg med her på JAMESBOND.no for de ferskeste nyhetene!

MER INFO OM Quantum of Solace?

Les alle sakene vi tidligere har skrevet om Quantum of Solace her.

Les vår filmindeks-side om Quantum of Solace her. [Denne siden oppdateres i løpet av januar med alle skuespillere og filmmannskap som er bekreftet med på filmen].

DISKUTER Quantum of Solace MED ANDRE FANS I CLUB JB FORUM!

Følg denne linken:

Quantum of Solace (2008) CLUB JB FORUM-diskusjon

Relaterte saker
Quantum of Solace: Definitive Edition (09.05.2010)


Alexander Hagen / 29.01.2008


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Blofeld: Right idea, Mr. Bond... James Bond: ...But wrong pussy. "
Diamonds Are Forever (1971)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…